Місто

Заступник мера обіцяє, що до початку зиму житомирські комунальники відновлять асфальт і тротуари на Київській

17 August 2022, 12:07

У Житомирі до початку зими планують відновити асфальтне покриття по Київській, також вирішують, що робити з тротуарами.

Про це 17 серпня у коментарі Житомир.info повідомив заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«З початку це був проєкт капітального будівництва вулиці повністю, заміна тротуарів, від Небесної Сотні до шляхопроводу. На сьогодні, ми розуміємо, що капітальні видатки не фінансуються, тому недоречно наразі просто тримати проєкт і тримати цю частину вулиці в такому незадовільному стані. Зараз є пропозиція, звернення поліції і припис, вимога щодо ліквідації аварійності на цій ділянці, тому планується силами комунального підприємства, відновити асфальтне покриття до настання зими. Тротуари так само, зараз приймаємо рішення. Таким він точно не залишиться: або ми засиплемо сипучими матеріалами, або частина все-таки заміниться під плитку, під асфальтується. У зиму ми так точно не зайдемо. Про вартість цих робіт вже буде по факту після підрахованих витрат» - розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Нагадаємо, 23 липня у коментарі Житомир.info Олександр Шевчук повідомив, що вулицю Київську, де планували провести капітальний ремонт, все-таки відремонтують. Це буде не той ремонт, який планували, проте зроблять так, аби люди змогли нормально пересуватися на ділянці, де ще в лютому зрізали асфальт на дорозі та тротуарі.

Як повідомляв Житомир.info, 15 вересня 2021 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив тендер на капітальний ремонт вулиці Київської (від вул.Небесної Сотні до Київського мосту) з очікуваною вартістю 134 млн 814,5 тис. грн. Роботи мають завершитися до кінця 2022 року.

За тендерною документацією, роботи з ремонту вулиці Київської мають бути виконані до 1 грудня 2022 року. Роботи підрядник має виконати в три черги: 1 черга - від вулиці Небесної Сотні до вулиці Хлібної; 2 черга - від вулиці Хлібної до вулиці Східної; 3 черга – від вулиці Східної до шляхопроводу по Київському шосе. Джерела фінансування: 26,96 млн грн з місцевого бюджету та 107,85 млн грн з державного бюджету. 1 грудня 2021 договір уклали з ПП «Автомагістраль» на 134 млн 807 тис. 138,5 грн.

16 лютого 2022 року на вулиці Київській ПП «Автомагістраль» почало підготовку до ремонтних робіт, перекривши одну смугу руху від Хлібної до Небесної сотні в напрямку центру міста. Наступного дня заступник мера Олександр Шевчук пояснив, як планують ремонтувати вулицю Київську та чи зупинятимуть громадський транспорт.

18 травня поточного року заступник мера Олександр Шевчук розповів, що відновити роботи на вулиці Київській немає можливості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київська ремонт дорога Шевчук 
Матеріали по темі