Події

Поліція продовжує розслідувати справу про зловживання та шахрайство депутата Житомирської міськради

26 August 2022, 12:41

Слідчі Житомирського райуправління поліції продовжують розслідування кримінальної справи щодо депутата Житомирської міської ради, нотаріуса Олега Горая.

Про це 26 серпня в коментарі Житомир.info повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«На даний час розслідування у цьому кримінальному провадженні триває, призначені та проводяться необхідні експертні дослідження», - сказала речниця ГУНП Алла Ващенко.

Зауважимо, що в провадженні слідчого відділу Житомирського райуправління поліції перебувають матеріали кримінального провадження щодо Олега Горая, відомості про яке внесені 06.04.2021 року до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч.3 ст.190 (Шахрайство) КК України.

За першою статтею передбачене покарання – штраф від десяти тисяч до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 170 тис. грн до 340 тис. грн) з позбавленням права обіймати певні посади чи за­йматися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої. За шахрайство – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Скріншот з ухвали суду про дозвіл на проведення обшуку

Водночас Олег Горай намагається скасувати рішення щодо позбавлення його права займатися нотаріальною діяльністю і вже дійшов до Верховного суду.

Житомирський окружний адміністративний суд рішенням від 28 жовтня 2021 року відмовив у задоволенні адміністративного позову приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Олега Горая до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький), Міністерства юстиції України, Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату, Житомирської регіональної філії Державного підприємства «Національні інформаційні системи»про визнання дій протиправними, визнання протиправними та скасування наказів і рішення, а саме:

визнати протиправним та скасувати наказ Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) №768/09 від 20.11.2020 року про тимчасове зупинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу ОСОБА_1;

визнати протиправним та скасувати наказ Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) № 37/09 від 03.02.2021 року "Про зупинення приватної нотаріальної діяльності приватного нотаріуса ОСОБА_1";

визнати протиправним та скасувати рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату від 18 лютого 2021 року №1 стосовно анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, видане Міністерством юстиції України 26 грудня 2011 року за №8679 на ім`я ОСОБА_1;

визнати протиправним та скасувати наказ №727/5 Міністерства юстиції України від 24 лютого 2021 року про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, видане Міністерством юстиції України 26 грудня 2011 року за №8679 на ім`я ОСОБА_1

визнати протиправним та скасувати наказ Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) №58/09 від 25 лютого 2021 року про припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу ОСОБА_1 з 25 лютого 2021 року;

визнати протиправними дії Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) та Житомирської регіональної філії ДП «НАІС» при подачі та виконанні повідомлення від 19.03.2021 на припинення доступу до Єдиних та Державних реєстрів.

Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою від 24 травня 2022 року залишив рішення суду першої інстанції без змін. Ухвалою від 23 червня 2022 року Верховний суд відкрив касаційне провадження за скаргою приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Олега Горая на рішення адміністративного суду та постанову апеляційного суду.

Олег Горай на сесії Житомирської міської ради 31.05.2022р.

Нагадаємо, 12 квітня 2021 року сайт «Наші гроші» інформував, що Вища кваліфікаційна комісія нотаріату (ВККН) за поданнями Міністерства юстиції та його територіальних органів від початку 2021 року позбавила свідоцтв за неодноразові грубі порушення законодавства 10 нотаріусів, в тому числі – Олега Горая, приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу. Житомирська окружна прокуратура повідомила, що «за результатами моніторингу з відкритих джерел державних установ та інтернет-видань» 14 квітня до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості щодо зловживання нотаріусом своїми повноваженнями при вчиненні нотаріальних дій, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, державним інтересам та інтересам фізичних осіб, за ч. 1 ст. 365-2 КК України.

Як повідомляв Житомир.info, Олег Горай був депутатом Житомирської міської ради шостого скликання (2010-2015 рр.) від ВО «Батьківщина». В червні 2015 року він став керівником територіального управління юстиції у Житомирській області і через пів року роботи звільнився. На місцевих виборах 2020 року Олег Горай був обраний депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Горай нотаріус депутат шахрайство зловживання поліція 
Матеріали по темі