Події

Підряднику повідомили про підозру у заволодінні понад 1,1 млн грн під час реконструкції ліцею в селищі Житомирської області (доповнено)

30 August 2022, 12:04

Підряднику повідомлено про підозру у заволодінні понад 1,1 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції ліцею на Житомирщині.

Про це 30 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, директору товариства повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах та у службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Слідством установлено, що приватне товариство, відповідно до укладеного договору, зобов’язалося провести реконструкцію Новоборівського ліцею, що у Житомирському районі. Однак взятих на себе зобов’язань підрядник не виконав. Зокрема, зробивши лише частину реконструкції будівлі, директор товариства вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості робіт і витратних матеріалів та подав їх до Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації для проведення оплати. За висновками експертів, унаслідок таких неправомірних дій підряднику з бюджету безпідставно перераховано понад 1,1 млн грн, якими директор товариства розпорядився на власний розсуд», - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на його майно, а саме, садовий будинок, земельну ділянку й автомобіль Opel Vectra.

Зловживання викрито прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області та Головним управлінням Нацполіції, яке поводить досудове розслідування.

Нагадаємо, роботи з реконструкції Новоборівської ЗОШ І-ІІІ ст в смт Нова Борова Житомирського району (колишній Хорошівський район) розпочались ще в 2018 році. Тоді тендер на 13,9 млн грн уклали з ТОВ «БК Сучасні Технології». В березні 2020 року договір розірвали, загалом підряднику за виконані роботи було перераховано 6,7 млн грн. Вже в червні 2020 року замовник уклав угоду з ТОВ «Торгово-промислова компанія центр комплект» на завершення робіт вартістю 7,1 млн грн. А в листопаді 2020 через переговорну процедуру з фірмою уклали ще одну угоду на 3,6 млн грн. Загальна вартість робіт склала 17,7 млн грн, з яких 3,4 млн грн – кошти з місцевого бюджету, це майже 20% від загальної вартості реконструкції.

В 2020 році реконструкція ліцею була включена до програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», восени 2021 року інформацію про ліцей використовували в рекламі президентської партії «Слуга народу» (див.фото).

Доповнення: Пресслужба поліції Житомирської області поінформувала, що підозру чоловіку оголошено 29 серпня.

«Під час досудового розслідування встановлено, що товариство, керівником якого є 57-річний житомирянин, виграло тендер та відповідно уклало договори про реконструкцію одного з ліцеїв у Житомирському районі ще у липні 2018 року. І хоч у договорі зазначено, що ціна є твердою, а роботи повинні бути виконані до грудня 2018 року, упродовж подальшого періоду будо укладено ще дві додаткові угоди і відповідно збільшено загальну вартість реконструкції, що і без того складала понад 13 млн гривень. Водночас під час аналізу та експертних досліджень офіційних документів про будівельні роботи встановлено завищення цін на витрачені та використані матеріали. Загалом неправдиві відомості щодо обсягів та вартості склали 1 мільйон 128 тисяч 51 гривню. Тобто в цілому на такий розмір збільшено вартість проведеної реконструкції і ці кошти були спрямовані на рахунок підприємства з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. Коштами керівник підприємства розпорядився на власний розсуд», - йдеться у повідомленні.

Очевидно, що мова йде про керівника з ТОВ «БК Сучасні Технології» Дмитра Парфенюка, який також є власником ПП «Прогрес-Буд» і обвинувачується, зокрема, у вчинення кримінального правопорушення за ч.5 ст. 191 КК України під час будівництва амбулаторії в селі Борщів Радомишльського району.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2021 році на завершення реконструкції Нвовоборівського ліцею в Житомирській області з ДФРР виділяли 460 тис. 617 грн, але в жовтні суму зменшили до 417 тис. 470 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ліцей реконструкція підрядник ОДА Велике будівництво заволодіння майном підозра ТОВ тендер 
Матеріали по темі