Суспільство

Естонія в рамках гуманітарної допомоги дарує Житомирській області 12 автобусів

25 September 2022, 17:08

Естонія подарує Житомирській області України 12 автобусів для відновлення транспортного сполучення.

Про передачу автобусів 24 вересня написала «Європейська правда» з посиланням на повідомлення МЗС Естонії.

«Автобуси Iveco Irisbus раніше обслуговували пасажирські регулярні лінії в Естонії. У суботу (24 вересня) до Житомира вирушили три автобуси. Ще 9 вирушать туди наступного тижня», - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу пояснив, що Естонія прагне запропонувати Україні всебічну підтримку, у тому числі допомагаючи їм відновити повсякденне життя, незважаючи на триваючу війну Росії.

«Сподіваюся, що ці автобуси допоможуть мешканцям Житомирської області безпечно дістатися до місця призначення», – Урмас Рейнсалу.

Видання нагадує, що у червні п'ять аналогічних вживаних автобусів Естонія відправила до Бучі.

Згодом про передачу автобусів Житомирській області повідомила посол України в Естонії Мар’яна Беца.

«24 вересня Естонія направила в Житомирську область гуманітарну допомогу – перші 3 автобуси, наступного тижня – ще 9. Гуманітарна допомога надається в рамках реалізації плану з відновлення Житомирської області», - йдеться у дописі Мар’яни Беци.

Нагадаємо, міська рада естонського міста Нарва на черговому засіданні 22 вересня 2022 року збиралася розглянути пропозицію про виділення з міського бюджету 15 тис. 778 євро Житомирській області: допомога буде не фінансовою, а у формі необхідних товарів – по можливості транспортних засобів.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів, її Урядова комісія на початку травня 2022 року розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони профінансують. В липні з’явилася інформація, що влада Естонії збирається побудувати модульний дитячий садок в місті Овруч Житомирської області, яке постраждало від російських бомбардувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія автобус МЗС 
Матеріали по темі