Місто

У Житомирі провели флешмоб «Велосипедом на роботу» і пригощали водіїв двоколісного кавою

28 September 2022, 15:01

У рамках Європейського тижня сталої енергії в Житомирі організували флешмоб «Велосипедом на роботу».

«Ціль даного заходу в тому, щоб люди хоча б на один день відмовилися від автомобіля і пересіли на такий сталий вид транспорту - велосипед. Тому за підтримки наших міжнародних партнерів організували флешмоб і пригощаємо усіх велосипедистів кавою. А також, хто виконає невеличкі умови: сфотографується зі своїм двоколісним другом, виставить фото у соцмережі з хештегом #velozt, візьме участь у розіграші гарних і цінних призів для велосипедистів», - розповідає заступниця начальника відділу Департаменту економічного розвитку Валентина Седляр.

До акції долучилося чимало людей. З-поміж них і Наталія.

«Сіла на велосипед сьогодні зранку і в мене така енергія крута, і хочеться звернути гори. Насправді класно робити це перед роботою - сів на «велик», загнав в себе енергію і пішов підкорювати світ», - розповідає Наталія Семенюк.

Донедавна Наталія не була такою вправною кермувальницею двоколісного, позаяк боялась навіть виїхати на дорогу. Поборола свій страх за кордоном - у Данії. Мовляв, там дуже розвинена велоінфраструктура і на дорозі головні не автівки, а велосипедисти.

«Там я поборола свій страх на велосипеді їздити. Тому що тут у мене постійно була невпевненість, не було змоги навчитися: то ямка, то машина і я завжди боялася».

Для безпечної їзди в місті не вистачає інфраструктури і поваги з боку водіїв авто, - нарікає Максим Семенюк.

«Доріжок велосипедних декілька штук і на них припарковані автомобілі. Я сьогодні їхав, то машина біля мене в пів метра, на швидкості явно не 50 км проїхала і вона, напевно, думала, що я теж на чотирьоколісному їду. Якось так. А так, взагалі, всім рекомендую велоспорт - це супер».

За словами заступника мера, влада міста працює над розвитком велоінфраструктури, втім це не швидкий процес.

«Є декілька проєктів, які на сьогодні ще нереалізовані - це вулиця Покровська. Є спроєктована велодоріжка, але на жаль у планах 2022 - 2023 року, напевно, вже не вийде її втілити в життя. З велоспільнотою ми неодноразово збиралися і обговорювали споріднення смуг громадського транспорту зі смугами велосипедистів, як на Театральній. В подальшому, як говорить ДБН, при капітальному ремонті вулиць обов’язкове проєктування і будівництво велоінфраструктури - велодоріжок і велопарковок», - коментує заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Як повідомляв Житомир.info, 22 вересня 2021 року житомирян долучилися до фотофлешмобу «Велосипедом на роботу», організованого «Агенцією розвитку міста» в рамках Європейського тижня мобільності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед флешмоб 
Матеріали по темі