Економіка

В тестовому режимі запрацювала програма доступної іпотеки «єОселя», скоро запустять в «Дії»

3 October 2022, 15:00

Нова державна програма доступного кредитування для українців «єОселя» запрацювала в тестовому режимі: зараз триває робота над її технічним доопрацюванням для запуску у застосунку «Дія».

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

«Передбачається, що масовий запуск програми відбудеться у другій половині жовтня. Тоді послугою можна буде скористатися у мобільному застосунку Дія, а подати заявку стане можливим у декілька кліків. На сьогодні вже п’ять банків інтегровано у програму «єОселя»: «Ощадбанк», «Приватбанк», «Укргазбанк», «Скай банк» та банк «Глобус». Вони готові розпочати видачу перших кредитів. В рамках програми доступної іпотеки «єОселя» українці отримають можливість придбати житло в кредит під 3% або 7% річних з мінімальним початковим внеском 20% та строком кредитуванням до 20 років. Однією з головних переваг програми «єОселя» є те, що процентна ставка буде залишатися фіксованою протягом усього кредитного періоду», - йдеться у повідомленні.

У цьому році запрацює перший етап реалізації програми «єОселя», доступні кредити під 3% річних почнуть видавати таким соціальним категоріям населення, які працюють:

кадровим військовим та правоохоронцям;

медикам;

працівникам освіти;

науковцям.

З початку 2023 року почнеться реалізація другого етапу програми «єОселя», в рамках якого, на отримання кредитів під 7% річних зможуть розраховувати всі громадяни, які відповідатимуть визначеним критеріям. Для отримання іпотечного кредиту треба:

бути громадянином України віком від 18 до 70 років;

бути платоспроможним;

володіти нерухомістю менше 52,5 кв. м (додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї);

не знаходитися під санкціями;

не брати участь в інших подібних державних програмах.

Програма «єОселя» реалізується Міністерством економіки України спільно з Мінцифрою та «Укрфінжитлом».

Нагадаємо, 2 серпня Уряд затвердив для державної компанії «Укрфінжитло» умови забезпечення доступного іпотечного кредитування для чотирьох категорій громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2021 року на Всеукраїнському форумі «Україна30 – Інфраструктура» презентували державну програму «Доступна іпотека 7%», яка мала запрацювати з 1 березня цього ж року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло іпотека єОселя Мінекономіки кредит 
Матеріали по темі