Місто

Ворог продовжує закуповувати ракети та дрони, ми маємо підготуватися, щоб водоканал і теплокомуненерго працювали, - мер Житомира

24 October 2022, 13:55

Через постійну загрозу обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури, влада Житомира випрацювала алгоритм дій у разі повного відключення електроенергії. Як саме забезпечуватимуть роботу надважливих для життя міста комунальних підприємств - водоканалу і теплокомуненерго завдяки потужним генераторам, на позачерговій сесії міської ради 24 жовтня розповів мер міста Сергій Сухомлин.

«Ми бачимо, які ракетні удари наносить росія по інфраструктурі України ­ це в першу чергу енергетична інфраструктура. Плани росії по закупівлі іранських балістичних ракет, дронів - камікадзе, говорять про те, що вони зупинятися не збираються. Останній удар по Хмельницькій області, по Рівненській, Луцькій - ми вже на межі фактично. Місто Житомир на межі, бо іде забезпечення із цих областей. Тому ми повинні розраховувати на себе, в першу чергу, і зробити так, якщо повністю не буде електричної енергії у Житомирі, водоканал і теплокомуненерго могли виконувати свої функції. Не скажу, що на генераторах ми зможемо цілодобово подавати воду чи тепло, але чотири, шість, вісім, десять годин на добу ми зможемо це робити. Розрахунки комунальні підприємства робили таким чином, щоб повністю забезпечити роботу першого, другого і третього підйомів, головної каналізаційної насосної станції. КНС у нас фактично працюватимуть по перекачці каналізаційних стоків по декілька годин. Також генераторами забезпечуються всі районні котельні, у місті їх 10, і більша частина квартальних котелень будуть перекомутовані на районні котельні і тільки три з них, які не мають перепідключення до районних котелень, вони також будуть забезпечені генераторами. Фактично ми розраховуємо, що усі підприємства теплокомуненерго зможуть працювати в такому режимі і забезпечити постачання тепла у багатоповерхові будинки і об’єкти соціальної інфраструктури», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 24 жовтня з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 20 жовтня 2022 року мер Житомира розповідав про початок опалювального сезону та анонсував виділення коштів на закупівлю надпотужних генераторів, які забезпечать безперебійну роботу життєво важливих комунальних підприємств міста. Станом на ранок 21 жовтня 2022 року в Житомирі запустили 80% котелень. У ранковому зверненні 23 жовтня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначав, що до кінця дня 99,9% міста отримає теплопостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада генератор Сухомлин електропостачання котельня 
Матеріали по темі