Економіка

Печерський районний суд Києва арештував російську частку в статутному капіталі АТ «Житомиробленерго», - ЗМІ

16 November 2022, 18:30

Печерський районний суд Києва наклав арешт на частки в стратегічних українських підприємствах та цінні папери кінцевими власниками яких є депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євгеній Гінер та так званий «злодій в законі» на прізвисько Міша «Лужнецький» Міхаіл Воєводін.

Про це 16 листопада повідомляє «Економічна правда» з посиланням на ухвали від 11 листопада, які є в розпорядженні видання.

«Зокрема, арештовані частки в статутних капіталах п'яти компаній: АТ «Житомиробленерго» (95,54%), АТ «Херсонобленерго» (99,99%), ПрАТ «Кіровоградобленерго» (72,9%), АТ «Чернівціобленерго» (96,78%) та АТ «Рівнеобленерго» (93,24%). Цими частками в різних пропорціях володіють ТОВ «ВС Груп Менеджмент» та нідерландські «ВС Енерджі Інтернешнл Н.В.» і Washington Holdings B.V., які об'єднанні в групу VS Energy», - пише «Економічна правда».

Виходячи з тексту ухвал Офіс генерального прокурора здійснює досудове розслідування кримінального провадження за:

  • ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь в ній);
  • ч.ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство), ч.ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України);
  • ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму);
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів).

«В ході досудового розслідування встановлено, що на території України починаючи з 2001 року, і до теперішнього часу здійснює систематичну протиправну діяльність злочинна організація, що організована та представлена громадянами російської федерації та до числа організаторів якої належать Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Міхаіл Воєводін», – йдеться в ухвалі.

Рішенням Ради національної безпеки і оборони Бабаков, Гінер та Воєводін включені до списку осіб, до яких застосовано персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2022 року VS Energy заявляло, що суд не знайшов «російського сліду» в структурі власності групи компаній: 11 травня 2022 року Київський апеляційний суд не задовольнив клопотання Офісу Генпрокурора про арешт активів групи компаній VS Energy.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВС Енерджі суд обленерго  
Матеріали по темі