Фоторепортаж

Зігрівають людей і тварин - як працював один з «Пунктів незламності» в Житомирі. Фоторепортаж

24 November 2022, 11:00

Через терористичні дії росії 23 листопада більша частина України залишилася без світла і тепла. Увечері запрацювали «Пункти незламності», де люди могли погрітися, зарядити гаджети, попрацювати та навіть перекусити.

Вранці 24 листопада ми вирішили подивитися, який вигляд має один з «Пунктів незламності» у центрі Житомира.

Хоча у більшості житомирян електроенергія ближче до вечора вже з’явилася, тут є одна жінка, у якої світла все ще немає. Вона прийшла зарядити телефон та годинник. Каже, що вчора ще встигла подивитися адреси «Пунктів незламності», тож коли телефон розрядився повністю, прийшла підзарядитися у найближчий.

Більше відвідувачів тут немає. Для працівників «Палацу культури» проводять інструктаж по роботі з генератором, щоб вони також могли допомогти у екстрених випадках.

Тут облаштовані місця для сидіння, є навіть «буржуйки» та посуд для приготування їжі на вулиці.

«У нас була екстрена готовність. Вчора з 17:00 ми почали приймати людей. Забезпечували людей доступом до електроенергії, теплим чаєм та печивом. У приміщенні у нас було тепло, тому «теплову пушку» ми не вмикали. Ми нарахували 35 людей з 17 до 22 години. Після 22 години почало з'являтися світло, тому відвідувачі розійшлися. Були проблеми з інтернетом, але ми їх вирішували. Один чоловік, який працює дистанційно, працював у нас весь вечір. Також були люди з домашнім улюбленцем, який дуже чемно себе поводив», - розповіла в.о. директора КЗ «Палац культури» Леся Іваницька. Вона розповідає, що переважна більшість відвідувачів - молодь, але були і люди у віці.

Нагадаємо, 23 листопада міськрада оприлюднила адреси «Пунктів незламності» у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року містяни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», в той час, як у місті почали відновлювати електропостачання, яке відключили після 14:30 після масованих ракетних ударів російських окупантів по інфраструктурних об’єктах в різних регіонах України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пункт незламності електроенергія електропостачання 
Матеріали по темі