Суспільство

Оновлена карта з «Пунктами незламності»: додали пункти місцевого бізнесу та об’єкти з власними генераторами

29 November 2022, 10:05

Внесені зміни до карти «Пунктів незламності».

Про це ввечері 28 листопада повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Тепер на онлайн-мапі відображатимуться три основні категорії:

1. Пункти Незламності – це місця організовані обласною владою та ДСНС, які мають генератор (підзарядка гаджетів), тепло, інтернет, чай/каву, аптечку.

2. Пункти Незламності відповідального бізнесу – тут є можливість безкоштовно підзарядити гаджети.

3. Магазини, аптеки, АЗК та відділення банків, які будуть працювати у разі відключення електроенергії (не надають послуги з підзарядки гаджетів).

«Будемо постійно інспектувати Пункти Незламності, задля контролю їх забезпечення. Важливо, щоб люди могли отримати все необхідне та розраховувати на допомогу у скрутні моменти», - наголосив заступник керівника ОП.

Зауважимо, що в Житомирі «Пунктів незламності», організованих місцевим бізнесом, на карті відображається лише три (синій колір) – дві АЗС та супермаркет «Метро». Об’єктів торгівлі та надання послуг, які працюватимуть у разі тривалої відсутності світла (фіолетовий колір), трохи більше, але це АЗС та банки, хоча в Житомирі багато аптек та магазинів мають власні генератори і працюють в разі блекауту. Найближчі пункти шукайте тут https://nezlamnist.gov.ua/.

Скріншот з карти «Пунктів незламності»

Нагадаємо, у випадку довготривалого відключення електроенергії поліцейські відділки та пожежні частини працюватимуть як «Пункти незламності», адреси частин та відділів і мобільних пунктів ДСНС дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», В одному з таких пунктів люди були і вранці 24 листопада. Адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут. 25 листопада обласна військова адміністрація нагадувала адреси більш ніж 300 «Пунктів незламності», які є на території області, та просила інформувати про можливі проблеми у роботі цих пунктів за телефоном: 067 499-29-16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пункт незламності обігрів зима бізнес АЗС ОП  
Матеріали по темі