Влада

Звільнили посадових осіб ДПС у Житомирській області, які відповідали за напрям діяльності затриманого на хабарі податківця

8 December 2022, 17:14

Позиція ДПС незмінна: керівник несе персональну відповідальність за дії своїх підлеглих.

Про це 8 грудня повідомляє пресслужба Державної податкової служби України, реагуючи на затримання на хабарі житомирського податківця.

«За результатами проведення слідчих дій представниками Нацполіції, ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора за участю ДПС викрито протиправну діяльність працівника ГУ ДПС у Житомирській області. Позиція ДПС щодо незаконних дій працівників служби залишається послідовною – кожен керівник несе персональну відповідальність за своїх підлеглих. З огляду на це, в. о. Голови ДПС прийняте кадрове рішення щодо звільнення посадових осіб, відповідальних за напрям діяльності вищезазначеного працівника», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ДПС і надалі надаватиме максимальну допомогу та сприятиме правоохоронним органам у протидії корупції, а платники податків та громадськість мають можливість інформувати про неправомірні дії чи бездіяльність посадових осіб ДПС через вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua/others/puls-.

Нагадаємо, 8 грудня ДБР інформувало про затримання під час одержання 200 тис. грн хабаря заступника начальника одного з управлінь Державної податкової служби в Житомирській області, який опікувався надходженням до бюджету акцизного збору з певної групи товарів: податківець вимагав гроші у приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення норм податкового законодавства, виявлені під час перевірки підприємства.

Зауважимо, що ввечері 7 грудня голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив про затримання житомирського податківця і назвав суму хабаря 250 тис. грн.

«Керівництво Житомирської ГНС відправлено у відставку», - наголосив Гетьманцев.


Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2021 року пресслужба Державного бюро розслідувань інформувала, що у Житомирській області викрили податківця, який за хабар пропонував власнику бару зменшити штраф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС  хабар  податкова  звільнення Гетьманцев 
Матеріали по темі