Фоторепортаж

​Як працюють мобільні «Пункти незламності» у Житомирі. Фоторепортаж

29 December 2022, 15:16

З 23 листопада 2022 року в Житомирі запрацювали “Пункти незламності” - місця, де люди в разі відключення електроенергії можуть зарядити мобільні пристрої, погрітися, поспілкуватися, випити гарячого чаю і скористатися інтернетом у тих пунктах, у яких він є.

Всього на Житомирщині облаштували понад три сотні пунктів незламності.

У самому Житомирі ДСНС розгорнули 7 пунктів незламності, 3 з яких - мобільні та 4 стаціонарних.

Ми вже показували, який вигляд мають стаціонарні “Пункти незламності” у різних частинах міста, тож сьогодні вирішили подивитися, який вигляд мають два з трьох мобільних «Пунктів незламності» ДСНС у Житомирі.

Хоча розміщені ці пункти у наметах, тут дуже тепло і чисто, є місця для сидіння та для лежання, запаси води, аптечки, чай та печиво. Тут цілодобово чергують рятувальники і правоохоронці.

На стінах наметів - корисна інформація, правила поведінки та телефон служби психологічної підтримки.

Для дітей облаштували зони з іграми та іграшками, є тематичні розмальовки і фломастери.

Про свята тут теж не забули - встановили і прикрасили ялинки.

У більшому “Пункті незламності” можна скористатися інтернетом.

Щодня чергові рятувальники близько 5 годин рубають дрова. Цього вистачає, щоб на добу забезпечити тепло у наметі.

Рятувальники розповідають, що навіть коли є світло, до них часто заходять погрітися, а діти забігають, або висушити мокрі ноги. Це, за словами рятувальників, найприємніша частина їх роботи.

Працюють мобільні “Пункти” цілодобово. Зайти зігрітися і поспілкуватися може кожен. Проте рятувальники зазначають, що людей у стані алкогольного сп’яніння і тих, хто не поважає інших і чинить небезпеку оточенню, вони “попросять на вихід”.

Оновлена карта з «Пунктами незламності» тут.

Нагадаємо, у випадку довготривалого відключення електроенергії поліцейські відділки та пожежні частини працюватимуть як «Пункти незламності», адреси частин та відділів і мобільних пунктів ДСНС дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», В одному з таких пунктів люди були і вранці 24 листопада. Адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут. 25 листопада обласна військова адміністрація нагадувала адреси більш ніж 300 «Пунктів незламності», які є на території області, та просила інформувати про можливі проблеми у роботі цих пунктів за телефоном: 067 499-29-16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пункт незламності пункт обігріву рятувальник  
Матеріали по темі