Місто

На околиці Житомира будують частину для фахівців з ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків воєнних дій

4 January 2023, 13:15

У Житомирі в районі промзони триває будівництво аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Наразі на будівельні роботи вже витрачено й використано майже 20 млн грн з держбюджету. Добудувати частину планують до початку березня цього року. Втім, щоб повністю реалізувати проєкт не обійтися без дофінансування, - зауважує начальник аварійно-рятувальної частини Ігор Молодковець.

«Тут буде дислокуватись три групи: група рятувальних робіт, безпосередньо рятувальники; група з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій - це група тяжкої інженерної техніки; і група забезпечення аварійно-рятувальних робіт. Частина створена для ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків воєнних дій. Частина буде функціонувати на території області та України. Іще етап дооблаштування території, наше керівництво працює у цьому напрямку. Ще потрібно близько 14 млн грн. Вже 20 млн грн виділено, і майже всі гроші використані», - розповідає начальник аварійно-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Молодковець.

Нагадаємо, 24 грудня, під час розмінування території Херсонщини на міні підірвалися та загинули троє житомирських рятувальників, 27 грудня у Житомирі попрощалися з загиблими: Сергієм Курінним, Дмитром Краснощоковим, та Олексієм Сичем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник будівництво аварійно-рятувальна частина 
Матеріали по темі