Фоторепортаж

Як працюють ті, хто робить Житомир чистим. Фоторепортаж

4 January 2023, 13:55

У Житомирі вивозом сміття займаються приватні перевізники сміття і комунальне автотранспортне підприємство 0628.

Про процес вивезення відходів та специфіку роботи комунального автотранспортного підприємства 0628 Житомир.info розповів головний інженер Андрій Кудак.

За його словами, працює КАТП на території Мар'янівки, Польової, промавтоматики, Східної та Вокзалу.

На кожен маршрут виходить екіпаж - водій і два вантажники.

«Водій під'їжджає, вантажники виходять з машини. Їх задача - пересунути контейнер зі сміттям під машину, навантажувачем зачепити контейнер та пересипати сміття у машину. Там сміття спресовується, контейнер ставлять на місце і машина їде далі. У машини є гідравлічна панель керування. Вантажники, після того, як пересунули контейнер ближче, керують навантажувачем», - розповідає головний інженер.

Працюють екіпажі 6 днів на тиждень, мають лише 1 вихідний.

Виїзд машин відбувається з 12 до 2 години ночі. В залежності від маршруту та кількості сміття триває зміна.

«Виїзди вночі відбуваються через те, що трафік тоді значно менший, водієві легше проїхати та сміттєвоз не створює додаткових незручностей в місті. Звісно, у нічних виїздів є мінус - буває люди жаліються, коли контейнери стоять прямо під під'їздами, проте ми намагаємося домовлятися, щоб пересувати контейнери подалі від будинків, на майданчики», - говорить Андрій Кудак.

Прибирають не лише сміття з контейнерів, але й майданчик від побутових відходів. Окремо вивозять будівельні відходи. Найскладніші зміни - після вихідних та після свят.

Після відпрацювання кожної зміни працівники повертаються на КАТП. Водії обов'язково миють машину, потім вантажники і водії приймають душ, перевдягаються і тільки тоді йдуть додому. Працівникам надають змінний одяг, інвентар, рукавиці тощо.

Водії та вантажники говорять, що не припиняли роботу з 24 лютого ні на день, але кажуть, що є адреси, з яких по півтора тижні не можуть вивезти сміття, бо усі проїзди до контейнерів заблоковані і навіть викотити контейнер за 150—200 метрів, не зачепивши запарковані машини, неможливо. Вони просять не ускладнювати їм роботу та не перекривати проїзди для машин. Це не лише заважає вивозу сміття, але й унеможливлює під'їзд швидкої чи пожежної машини.

Також прохання для містян від вантажників не засипати сміттєві контейнери снігом під час розчистки снігу, адже коли погода сніжна, навантаження і так значно збільшується.

Усмішки тих, хто робить місто чистим тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття прибирання вивезення сміття відходи 
Матеріали по темі