Місто

У Житомирі виконком погодив розміщення ще 39 автоматів питної води, більшість по місту все ще працює без дозволу

18 January 2023, 11:00

18 січня виконком погодив розміщення 39 торговельних апаратів для продажу питної води.

«Просимо погодити суб'єктам господарювання згідно з додатком терміном на 6 місяців розміщення пунктів розливу питної води», - каже директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

За словами директора департаменту містобудування та земельних відносин нині у Житомирі працює близько трьох сотень автоматів питної води, але більшість не отримували дозвіл.

«Орієнтовно ми підраховували з колегами у місті десь до 300 апаратів. Біля сотні оформлено. Є такий суб'єкт з торговою маркою «Долина», цих апаратів більшість по місту, у більшості випадків вони стоять не оформлені, без документів. Але ми знаємо, бо виїжджаємо на місце і спілкуємося з житомирянами, вони надзвичайно задоволені послугами, якістю води», - говорить Ігор Блажиєвський.

Пояснюють, які саме вимоги до розміщення ставлять.

«Ми ставимо вимогу, щоб ці апарати не стояли на центральних вулицях, не закривали фасади, вхідні групи, об'єкти комерційного призначення, не стояли на зелених зонах, щоб це були такі локації, які блокуються до житлових будинків, аби це було всередині прибудинкових території, був зручний нормальний підхід і не були порушені протипожежні, санітарні норми, - сказав Ігор Блажиєвський.

Також зазначають, що ті автомати, які не мають дозволу можуть демонтувати.

«Рішення прийнято виконавчим комітетом про демонтаж усіх, які не оформлені. Даним рішенням уповноважено КП«Інспекція з благоустрою» перевіряти документи і демонтувати ті, які стоять без документів», - додав директор департаменту містобудування та земельних відносин.

Нагадаємо, що 16 листопада виконком погодив розміщення 67 автоматів питної води у Житомирі: не на газонах і не на фасаді вулиць.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконкому 15 вересня 2022 року вирішили демонтувати апарати з продажу питної води, які встановлені в Житомирі і не мають відповідної дозвільної документації щодо розміщення. Підставою для цього стало різке підвищення ціни на розливну воду: замість 1 грн за літр з 5 вересня встановили ціну 1 грн 50 коп. Однак вже 21 вересня виконком вирішив відтермінувати на місяць рішення про демонтаж, бо підприємці знизили ціну до 1,2 грн за літр води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода виконком питна вода Блажиєвський 
Матеріали по темі