Влада

На нараді в ОВА говорили про довгобуд в районі Міськмолзаводу в Житомирі: вирішили детально розглянути документацію

25 January 2023, 11:22

У Житомирській обласній військовій адміністрації 24 січня відбулася робоча нарада щодо питання довгобуду в Житомирському районі.

Про це повідомляє пресслужба ОВА.

До наради долучилися, зокрема, представники Оліївської територіальної громади, інвесторів та забудовника.

Зокрема учасники обговорили питання щодо дозвільної документації, вчасного завершення об’єкта будівництва та здачі його в експлуатацію.

«Ми розуміємо, що питання складне і воно тягнеться вже більше десяти років, тому його потрібно вирішити, аби інвестори отримали своє житло, адже це їх законне право», — підкреслив на нараді начальник ОВА Віталій Бунечко.

Зазначається, що за підсумками наради було вирішено більш детально розглянути документацію та направити запити у відповідні органи для швидкого розв’язання цього питання.

Зауважимо, що, очевидно, на нараді йшлося про довгобуд на проспекті Незалежності, 29 (мікрорайон Міськмолзаводу, юридично – Оліївська територіальна громада, вулиця Євгена Рихліка).

Історія цього будівництва відома багатьом житомирянам. Зводити житловий комплекс почали ще в 2005 році, але невдовзі будівництво «заморозили». Десятки сімей вклали гроші у будівництво житла, однак замість омріяних квартир отримали роки поневірянь по судах та владних кабінетах.

«87 сімей житомирян чекають на свої квартири, за які заплатили гроші ще 11 років тому. Усі вони стали інвесторами фірми «Олвіта-Буд», яка обіцяла звести багатоповерхівку за адресою: проспект Незалежності, 29», – так про довгобуд у квітні 2018 року писала пресслужба Житомирської міської ради.

Тоді ж повідомлялося, що у людей нарешті з’явилася надія – «муніципалітет знайшов забудовника, що завершить об’єкт».

«Є інвестор, проект ожив, продовжується будівництво, і є надія, що впродовж короткого часу об’єкт буде добудований, з’являться нові будинки. А найголовніше, що ті люди, а це більше 80 сімей, отримають квартири, які їм обіцяли багато років тому», – казав навесні 2018-го Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

А новий забудовник обіцяв, що у перші секції житлового комплексу інвестори зможуть заселитися до кінця 2018 року.

Зауважимо також, що новим забудовником стало ТОВ «Ріел Смарт Білдінг». ЖК отримав і нову назву – «Вернісаж».

ТОВ «Ріел Смарт Білдінг» зареєстроване у місті Київ, провулок Охтирський, 3. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал – 2 млн грн. Заснована у грудні 2017 року. Власником фірми є Євген Миколайович Горбась.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2012 року вкладники «Олвіта-Буд» пікетували обласну державну адміністрацію: вони вимагали, щоб «Західінкомбанк» замінив забудовника і виконував зобов'язання перед інвесторами, а тодішніх губернатора Рижука та голову обласної ради Запаловського просили допомогти закінчити будинок. У 2013 році колишній директор ТОВ «Олвіта-Буд» Дмитро Рогожин пояснював, що інвестори будинку стали заручниками фонду фінансування, тому що будували його одні, а гроші збирали інші. Добудовувати багатоповерхівку ТОВ «Олвіта-Буд» збиралися у квітні 2016 року, а в серпні 2017 року знайшлася будівельна компанія, яка взялася добудувати об'єкт і обіцяла відновити роботи вже найближчим часом.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: довгобуд новобудова квартира житло інвестор Оліївська ТГ Вернісаж Олвіта-Буд Ріел Смарт Білдінг нарада ОВА Бунечко  
Матеріали по темі