Події

З осені намагався уникнути візиту до військкомату: за ухилення від призову житомирянину загрожує до 5 років ув’язнення

25 January 2023, 12:06

Житомирянин упродовж кількох місяців безпідставно намагався уникнути візиту до військкомату. Всі дії ухилянта були зафіксовані правоохоронцями. Нині слідчі Житомирського райуправління поліції завершили досудове розслідування його протиправних діянь. Чоловікові загрожує до 5 років ув’язнення.

Про це 25 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Під час розслідування кримінального провадження правоохоронці встановили, що 48-річний житомирянин офіційно неодружений і не має на утриманні малолітніх дітей. Водночас чоловік є військовозобов’язаним і за висновком медиків придатний до військової служби. Також про фігуранта було відомо, що він є обвинувачуваним за низкою протиправних діянь у сфері службової діяльності та проти життя і здоров’я інших осіб», – йдеться у повідомленні.

Тож за умовами мобілізації під час воєнного стану у жовтні минулого року чоловікові було вручено повістку про необхідність прибути до військкомату. Однак у призначений час він не з’явився через госпіталізацію і призначене йому лікування у стаціонарі. Згодом чоловік ще двічі проігнорував оголошення йому змісту повісток та відмовився від їх отримання без будь-яких правових підстав.

Всі дії ухилянта були зафіксовані правоохоронцями. Після необхідних слідчих та процесуальних заходів за погодженням з Житомирською окружною прокуратурою чоловіку оголосили про підозру за ст. 336 (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації…) Кримінального кодексу України. 23 січня відповідний обвинувальний акт скеровано до суду.

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2022 року Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України розповідав про жителя Житомирської області, який разом з поплічником намагалися втекти за кордон, сподіваючись підкупити прикордонника. Правоохоронці затримали чоловіків під час передачі «відкупних» – 3000 доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ухиляння ухилянт призовник повістка військовозобов’язаний військкомат  
Матеріали по темі