Місто

Для створення п’яти класів безпеки у ліцеях Житомира виділили 1 млн грн з міського бюджету

27 January 2023, 09:35

26 січня в департаменті освіти Житомирської міської ради відбулася робоча зустріч рятувальників, освітян та представників Ювенальної превенції щодо створення та забезпечення функціонування класів безпеки у закладах освіти.

Про це 25 січня повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Підставою для наради стало виділення на впровадження зазначеного проєкту з бюджету Житомирської територіальної громади 1 млн гривень. За ці кошти планується створити п’ять класів безпеки на базі ліцеїв №5, 21, 22, 28, 34», - йдеться в повідомленні.

Під час наради присутні обговорили етапи створення таких класів, зокрема вибір навчальної аудиторії, її технічне оснащення та методичне наповнення.

«Клас безпеки рекомендовано облаштовувати за зональним принципом організації простору, що сприятиме оптимізації освітнього процесу та систематизації сприйняття навчальної інформації. Наповнення класів може змінюватися та постійно оновлюватися як сучасними експонатами, так і методичними матеріалами. Заняття з дітьми необхідно проводити у доступній для них формі із демонстрацією відеоматеріалів, враховуючи вікові категорії», – зазначив заступник начальника ГУ ДСНС у Житомирській області Олександр Кравець.

Також для прикладу та перейняття досвіду він продемонстрував відеопрезентації щодо оформлення класів безпеки в Україні та Республіці Польщі.

«Учасники наради висловили думку щодо важливості створення інтерактивних класів, які сприятимуть формуванню в учнів знань правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги тощо. До роботи у класах безпеки будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС, Нацполіції, медичні працівники та учасники бойових дій. Також під час обговорення нагальних питань, освітяни запропонували створити один з класів безпеки у приміщенні укриття», - зазначають у головному управлінні ДСНС.

За словами пресслужби ДСНС, робота щодо впровадження проєкту в життя триватиме до осені, а вже з першого вересня освітяни планують розпочати проводити безпечні заходи в нових створених класах.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2023 року фахівці ДСНС проводили навчальні тривоги та уроки з безпеки у школах Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС клас безпеки школа ліцей безпека учень бюджет департамент освіти Кравець 
Матеріали по темі