Влада

Уряд схвалив постанову щодо виїзду посадовців за кордон: можна у відрядження, на лікування, для догляду за дітьми

27 January 2023, 17:56

Схвалена постанова Уряду, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

Про це 27 січня у промові на засіданні Кабінету Міністрів повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На виконання рішення РНБО Уряд схвалює постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. Народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді та багато інших посадовців можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження. Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми — можна. Кататися на відпочинок — ні. На жаль, є ті, хто на 12-й місяць повномасштабної війни не зрозумів цих базових речей. Тому було рішення РНБО, був відповідний указ Президента України і тепер є відповідна постанова Кабінету Міністрів України», - сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану», наголосивши, що це принципове рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон.

Як повідомляв Житомир.info, на початку січня 2023 року в Житомирській області правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку під виглядом багатодітних батьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ Шмигаль постанова РНБО відрядження кордон  
Матеріали по темі