Суспільство

В Житомирі пройшов Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту пам’яті Володимира Герговського

28 June 2008, 14:11

За традицією на прикінці весни Головне управління МНС України в Житомирській області проводить Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту. В цьому році трагічні обставини, а саме загибель начальника обласного управління МНС, змусили організаторів перенести змагання на кінець червня.

Одностайним рішенням рятувальників цього року и на завжди Чемпіонат  області з  пожежно-прикладного спорту вогнеборці будуть проводити на пам’ять Володимира Герговського. Зусиллями співробітників МНС був виготовлений перехідний приз його імені.  Участь у відкриті змагання приймав його батько – Станіслав Казимирович – учасник війни, ветеран пожежної охорони.

Чемпіонат проходив у Житомирі на стадіоні Житомирського міського управління МНС. Упродовж двох днів понад трьох сотень вогнеборців з усіх районів нашого краю демонстрували спортивні навички та досягнення.

Змагання з пожежно-прикладного спорту проходили окремо  серед професійних пожежних: 22 команди 1-шої групи, тобто воєнізованих пожежних підрозділів, та 16-ти команд 2-гої групи – пожежних, які не мають військових звань.

Прапор Чемпіонату був піднятий командою переможцем минулорічного чемпіонату – спортсменами Головного управління МНС в області.  

Вогнеборці змагалися в індивідуальному заліку у двох видах: подолання стометрової смуги з перешкодами та сходження по штурмовій драбині у вікна навчальної башти.

Кульмінацією змагань була пожежна естафета, яка проходила в 4 етапи по 100 метрів кожний.

Крім вже названих видів випробувань, команди змагалися у бойовому розгортанні пожежних рукавів від автоцистерни, з подальшою подачею води для гасіння вогню. Це, безумовно, одна з найцікавіших вправ. У ній цілковито виявляється характер команди, її згуртованість. Дії під час виконання цієї вправи аналогічні з діями підрозділу вогнеборців на реальній пожежі.

За загальними результатами призові місця розподілились так: команда Головного управління за 1-ше місце отримала та перехідний кубок Чемпіонату області імені Володимира Герговського, 2-ге завоювали вогнеборці СДПЧ -3 м. Житомира, а третя сходинка п’єдесталу дісталася команді Житомирської СДПЧ -2.

На підтримку доброї традиції, окрім переможців, були заохочені найстарші і наймолодші спортсмени та найкращі водії пожежних автомобілів.

У нагороджені переможців активну участь прийняв Станіслав Герговський.

Підсумовуючи спортивний марафон, слід відзначити: свято красивої та динамічної демонстрації мужності вдалося на славу, а команди їхали по домівках у доброму гуморі та сповнені приємних вражень.

Сергій Уланов,

прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі