Місто

Де шукати укриття, якщо повітряна тривога застала вас у центрі Житомира

31 January 2023, 13:35

Під час повітряної тривоги усім радять пройти в укриття. А що робити, якщо сигнал тривоги пролунав, коли ви знаходитеся у центрі міста? Журналісти Житомир.info вирішили дізнатися, де є найпростіші укриття поблизу вулиці Михайлівської та майдану Корольова.

На пішохідній вулиці є декілька варіантів, де можна перечекати повітряну тривогу, кажуть в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

«Арома Кава», музична школа – це два основних, які можна використати. Також на Лятошинського, 5 сховище, яке може використовуватися для пересічних громадян, там достатня місткість. Також можливо використовувати для укриття приміщення, яке знаходиться в «Укртелекомі» вхід із вулиці Київської. Також на Скорульського, 6 проводяться роботи щодо вдосконалення сховища.», - розповідає заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Куліковський.

Укриття на вулиці Скорульського може прийняти близько 300 осіб. Втім, його треба привести до ладу. Цими вихідними житомиряни вирішили там прибрати.

«За один день ми прибрали, а другий день почали штукатурили стіни. Усілякі баночки з-під коли, усілякі пакети, пакування з-під продуктів. Також розумію, що там інколи безхатьки ночують, тому були якість куртки, бушлати. Я думаю, що там потрібно, аби місцева влада трохи цим зайнялася і треба більше вкластися у ремонт, можливо», - ділиться житомирянка Анастасія Нетравицька.

«Ми відкрили молодіжний центр у серпні, і звісно одне з питань, яке зараз актуальне – це безпека. Тут є поруч «Навколокультурний простір», але там виникли певні труднощі, щоб воно (укриття) було доступне», - додала житомирянка Вікторія Безсмертна.

В укриття в «Міському навколокультурному просторі» мають пускати людей – кажуть в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Але якщо вам відмовили, то радять йти в інше місце.

«Вони повинні бути доступні під час повітряної тривоги. Ми спілкувалися з керівництвом, там є підвальне приміщення, особисто там був, є можливість перебувати. Думаю, що у сучасної молоді є інтерактивні карти, де можна подивитися найближче укриття і побачити. Для тих, громадян, які не мають такої можливості, можна дзвонити 15-80 – це наш Міський інформаційний центр, який може зорієнтувати по локації, підкажуть, де є найближче укриття», - сказав заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Куліковський.

Поблизу майдану Корольова є одне укриття, яке може прихистити відвідувачів під час повітряної тривоги.

«На майдані Корольова найближче на Пушкінській: ми маємо договір з Пушкінською, 25, це житловий будинок. Використовувати укриття можуть не лише мешканці будинку, а й люди можуть прийти і перебувати під час повітряної тривоги», - говорить Олександр Куліковський.

Зазначимо, що на сайті Житомирської міської ради є опублікована гугл-мапа, де позначені укриття для населення.

Нагадаємо, восени минулого року ми розповідали, де відвідувачі житомирського парку можуть сховатися під час повітряної тривоги.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2022 році департамент освіти надав пояснення, чому житомирян не пускають в укриття освітніх закладів під час повітряної тривоги

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття тривога вул.Михайлівська пров.Скорульського Куліковський навколокультурний простір 
Матеріали по темі