Місто

У Житомирі малоповерхівкам, що не мають теплових лічильників, перерахують платіжки за опалення

1 February 2023, 11:15

У Житомирі для понад сотні малоповерхових будинків, де немає теплових лічильників, перерахують платіжки за опалення. Про це говорили під час засідання чергового виконкому 1 лютого. Відтак, як саме врегульовуватимуть питання проведення нарахувань за послуги централізованого опалення малоповерхівкам та з чим це пов’язано, роз’яснює міський голова Сергій Сухомлин.

«В свій час у нас була програма встановлення лічильників по багатоквартирних будинках міста Житомира. Навіть була така ситуація, коли після встановлення лічильника на двоповерховому будинку в людей платіжка за опалення значно зростала, бо переважно ці одноповерхові, двоповерхові будинки малоквартирні. Будинки старі і про теплозбереження там мова не йде. Ми, фактично, штучно стримували встановлення лічильників по цих будинкам, щоб вони не платили більше. Але минулого року вступила в силу постанова Кабінету Міністрів №315, з 1 грудня, якщо я не помиляюсь. По цій постанові у тих будинках, де немає лічильників, вводилися додаткові коефіцієнти, що призвело до значної оплати за опалення у цих будинках».

Перераховувати спожиту теплову енергію профільному управлінню довелося вручну, - додає мер.

«Наше управління місяць вручну займалося цією роботою, бо по кожному будинку потрібно було вирахувати. У людей значно зросла плата за опалення по цих будинках, хоча тариф не змінювався. Зараз ми перераховуємо цим людям вартість опалення і значно їх зменшуємо, це стосується 114 будинків. Після цього, починаючи з початку опалювального сезону, навіть те, що люди переплатили піде в рахунок майбутніх платежів. Перерахунок буде зроблений до наступних платежів».

Перерахунки не стосуватимуться тих малоповерхових будинків, де встановлені теплові лічильники. Незмінною формула нарахувань за опалення залишиться і в багатоповерхівках.

Нагадаємо, 11 січня у теплокомуненерго Житомир.info розповіли про скарги від житомирян та пояснили зміни у нарахуванні плати за опалення.

А у грудні 2022 року «Житомиртеплокомуненерго» пояснило рахунки за тепло споживачам, які мають індивідуальне опалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення платіжка лічильник Сухомлин виконком будинок 
Матеріали по темі