Місто

У Житомирі попрощалися із трьома бійцями, які загинули, захищаючи Україну

1 February 2023, 15:58

У Житомирі 1 лютого попрощалися із трьома військовослужбовцями: Андрієм Степчуком, Дмитром Балабановим та Михайлом Проценком.

Про це 1 лютого повідомляє Житомирська міська рада.

Степчук Андрій Олександрович (22.11.1980 — 08.01.2023)

Народився у Києві, із родиною переїхав до Житомира. Закінчив ЗОШ №7, здобув спеціальність в Житомирському автомобільно-дорожньому коледжі. Закінчив Державний Університет «Житомирська політехніка». Здобув офіцерське звання на військовій кафедрі Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова. Працював у Житомирі. Із початком повномасштабної російської агресії став до лав ЗСУ. Загинув у бою із російськими окупантами на сході України.

Балабанов Дмитро Володимирович (04.12.1984 — 05.04.2022)

Народився у Житомирі, закінчив ЗОШ №19, здобув спеціальність у Житомирському вищому професійному технологічному училищі. Працював як на місцевих підприємствах, так і за кордоном. Із перших днів повномасштабної російської агресії Дмитро Володимирович розпочав службу в одному з підрозділів спеціального призначення ЗСУ. Загинув у бою за Україну 05.04.2022 в Херсонській області. Лише після звільнення півдня України від сил російських окупантів вдалося віднайти та ідентифікувати загиблого…

Проценко Михайло Михайлович (01.09.1974 — 30.01.2023)

Народився у Житомирі, закінчив місцеву ЗОШ №5. Проходив строкову службу в лавах 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Вступив до Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова. Там і продовжив свою службу: був викладачем, здобув ступінь кандидата наук. Продовжив наукову та викладацьку діяльність на керівних посадах у відповідних військових закладах, готувався до захисту докторської дисертації. Учасник бойових дій з 2014 р., неодноразово нагороджений відомчими медалями та державними нагородами, учасник звільнення Слов’янська від російських загарбників. Із початком повномасштабного вторгнення — активний учасник оборони Києва від атак російських окупаційних військ. Помер від зупинки серця.

Нагадаємо, 31 січня у Житомирі попрощалися із захисником Анатолієм Салінко, який загинув на Сході країни, виконуючи бойове завдання.

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня 2023 року у Житомирі попрощалися із бійцем Олександром Мазурчуком, який загинув від отриманих поранень в бою з російським окупантом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військовослужбовець загибель загиблий прощання поховання військове кладовище Степчук Балабанов Проценко 
Матеріали по темі