Події

Гранатомети, автомати, міни, підривачі: в обійсті жителя Житомирської області вилучили зброю та боєприпаси

11 February 2023, 16:59

У жителя села Кирдани Овруцької громади Житомирської області під час обшуків, проведених 11 лютого, вилучили гранатомети, міни, автомати, вибухівку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«11 лютого слідчі Коростенського РУП спільно з оперативниками Управління карного розшуку та за участі спецпризначенців ГУНП провели санкціонований обшук у домоволодінні 44-річного жителя с. Кирданів. Процесуальне керівництво проводить Коростенська окружна прокуратура», – йдеться у повідомленні.

Для перевірки оперативної інформації щодо незаконного обігу зброї поліцейські Коростенського РУП відкрили кримінальне провадження з відповідною кваліфікацією. Слідчі звернулися до суду для проведення санкціонованого обшуку.

У результаті таких дій 11 лютого з гаража-майстерні та інших приміщень домоволодіння чоловіка вилучили 5 гранатометів, 6 автоматів Калашникова зі знищеними номерами, 12 магазинів до них, гвинтівку СВД, глушники, гранати, міни, близько 2 тисяч набоїв, майже 30 підривачів, понад трьох десятків капсуль-детонаторів, саморобні вибухові пристрої та вибухові речовини.

Усе вилучене направлено на експертне дослідження.

Також на території домоволодіння працювали фахівці вибухотехнічної служби поліції.

Слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Поліцейські встановлюють походження зброї та мету, з якою він її зберігав.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури уточнює, що «у домоволодінні 44-річного чоловіка проведено санкціонований обшук та вилучено майже 2000 одиниць автоматичної зброї, набоїв і вибухових речовин, серед яких - снайперська гвинтівка, автомати Калашникова і магазини до них, глушники, гранатомети, гранати, міни, детонатори, набої до вогнепальної зброї, саморобні вибухові пристрої».

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2022 року в Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб у незаконному поводженні зі зброєю та вибухівкою і провели 15 обшуків за місцем проживання житомирянина та ще трьох чоловіків: вилучили кулемети, револьвери, боєприпаси, вибухівку, наркотики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя пістолет набої автомат міна обшук  
Матеріали по темі