Місто

За минулий рік житомиряни подали до міської влади 16 петицій, необхідну для розгляду кількість голосів набрала лише одна

16 February 2023, 13:06

За 2022 рік до Житомирської міської ради надійшло 16 петицій.

Така інформація оприлюднена на сайті міської ради.

Перша петиція минулого року була зареєстрована 7 квітня і стосувалася демонтажу пам’ятника Пушкіну і перейменування вулиці Пушкінської, автор звернення – Голубєв Іван Михайлович. Останні були подані наприкінці грудня Колібабчуком Олександром Володимировичем і стосувалися будівництва тролейбусної лінії на Мальованку, звільнення з посади голови бюджетної комісії депутата Юрія Мойсеєва та аудиту КП «Житомирводоканал».

З усіх поданих петицій лише п’ять мають підписи, зокрема, по майже півтора десятка підписів зібрали петиції про заміну пам’ятника Пушкіну на погруддя Тадеуша Боровського та про визнання котів частиною екосистеми міста.

А ось необхідну для розгляду кількість (більш ніж 300) набрала лише одна петиція – про забезпечення громадським транспортом прямого сполучення мікрорайонів Богунія-Корбутівка. Це звернення 21 жовтня 2022 року подала Нетребицька Анастасія Володимирівна.

Оприлюднена також відповідь міської влади на звернення щодо транспортного сполучення двох мікрорайонів:

Ваше звернення, щодо прямого транспортного сполучення Богунії з Корбутівкою, розглянуто виконавчими органами міської ради. Повідомляємо, що у зв’язку з пошкодженням енергетичної інфраструктури внаслідок агресії російської федерації, і, як наслідку, нестабільної роботи електротранспорту в м. Житомирі, всі автобусні перевезення здійснюються на маршрутах, де зосереджена критична інфраструктура та для покриття базової мережі електротранспорту. Враховуючи зазначене, курсування тролейбусного маршруту № 5-А «Богунія – Корбутівка» через вул. Перемоги та міського автобусного маршруту № 3 за напрямом «Крошня – Богунія – Корбутівка - Мальованка» є тимчасово неможливими. У свою чергу, управлінням транспорту і зв’язку міської ради буде розглянута можливість поновлення обслуговування вищевказаних маршрутів при стабілізації повноцінного випуску електротранспорту та надходженні додаткових одиниць комунальних автобусів.

Станом на 16 лютого 2023 року триває збір підписів під чотирма петиціями до Житомирської міської ради, одна з них («Залишити трамвай Житомиру») вже набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Нагадаємо, з 2020 року петиції Житомирській міській раді можна подати лише за допомогою Єдиної системи електронних петицій, яка передбачає авторизацію авторизуватись через банківську систему ідентифікації або за допомогою електронного цифрового підпису.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі з початку лютого 2023 року проводять в електронному форматі громадське обговорення щодо нових назв кількох вулиць: Пушкінська, Льва Толстого, Гагаріна, Лермонтовська, Чехова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція міськрада звернення транспорт 
Матеріали по темі