Місто

Житомирська міська рада почала приймати електронні петиції по-новому

20 January 2020, 14:15

Відтепер петиції Житомирській міській раді можна подати за допомогою Єдиної системи електронних петицій.

Про перехід на нову сучасну платформу міська рада повідомляла ще в травні 2019 року й надавала інструкцію для користування новим сервісом електронних петицій:

  1. перейти за посиланням https://e-dem.in.ua/zhytomyr
  2. натиснути кнопку «Увійти»
  3. авторизуватись ВИКЛЮЧНО через банківську систему ідентифікації від Національного банку України (Ощадбанк, Монобанк, ПУМБ та інші) чи BankID від Приватбанку (Банк Південний, Банк Конкорд, А-Банк), або за допомогою ЕЦП
  4. заповнити реєстраційну форму (тільки після першої авторизації)
  5. перейти у потрібну петицію та натиснути на кнопку «Підписати петицію» або «Створити петицію». Усі наступні рази для голосування авторизуватись виключно через банківську систему ідентифікації або ЕЦП.

10 січня 2020 року Житомирська міська рада інформувала про перехід на нову сучасну платформу електронних петицій, яка буде діяти в майбутньому для жителів громади, та попереджала про тимчасове припинення функцію активування нових петицій.

Станом на 20 січня у новій системі вже зареєстровані три петиції: 15 січня – про встановлення примусового обмежувача швидкості в районі перехрестя І.Сльоти-Тутковського та щодо довідки про реєстрацію дитини; 17 січня – про видача квитка з терміналу (валідатору) при оплаті проїзду готівкою. Для того, щоб петиція була розглянута, за 30 днів необхідно зібрати 300 підписів.

Нагадаємо, електронні петиції Житомирська міська рада почала приймати з 3 листопада 2015 року: тоді за 90 днів треба зібрати 250 підписів.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2019 року міська влада підтримала впровадження проєкту «Єдина платформа місцевої електронної демократії» в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді, який поєднує наступні сервіси: «Місцеві електронні петиції», «Громадський бюджет», «Відкрите місто», «Електронні консультації з громадськістю». Рішення про впровадження проєкту ухвалили на засіданні міськвиконкому 21 грудня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиції e-DEM 
Матеріали по темі