Влада

У Житомирській області 26 громад отримали Starlink для «Пунктів незламності»

24 February 2023, 13:22

У Житомирській області 26 громад отримали чотири десятки комплектів Starlink для «Пунктів незламності».

Про це 24 лютого повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні 26 громад Житомирщини отримали 40 комплектів Starlink, які допоможуть забезпечити надійний та безперебійний інтернет-зв'язок в Пунктах Незламності. Це стало можливим завдяки співпраці Житомирської обласної військової адміністрації з Міністерством цифрової трансформації України та нашими польськими партнерами й благодійниками», – йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА нагадав, що «ще декілька місяців тому Пункти Незламності стали справжніми острівцями безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності. Вони й досі продовжують функціонувати цілодобово і безкоштовно для тимчасового перебування та прихистку громадян у випадку надзвичайних подій. Завдяки роботі пунктів в умовах тимчасового припинення електропостачання, тисячі жителів області змогли зв’язатися зі своїми близькими й рідними, використовуючи резервні канали зв’язку».

Віталій Бунечко зауважує, що термінали Starlink допоможуть посилити теперішню Інтернет-мережу Пунктів та у разі надзвичайної ситуації допоможуть зв’язатися з екстреними службами, отримати важливу та найголовніше, перевірену інформацію.

Насамкінець керівник обласної військової адміністрації розповів, що це не остання партія обладнання, яке передають наші міжнародні друзі. Найближчим часом очікується поставка ще однієї великої партії супутникового обладнання з Німеччини.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2022 року на позачерговому виконкомі Житомирської міської ради обговорювали питання про «Пункти незламності». Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, зокрема, зазначив, що місто очікую від держави супутники Starlink. Однак мер розглядав варіант закупівлі супутників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пункт незламності пункт обігріву старлінк інтернет зв'язок  
Матеріали по темі