Події

ДБР розпочало розслідування за фактом побиття офіцером солдата в одній із військових частин у Житомирській області

13 March 2023, 10:43

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата. Розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку.

Про це 13 березня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду. З пояснень молодшого лейтенанта «виховну бесіду» із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата начебто у стані алкогольного сп’яніння», – йдеться у повідомленні.

Наразі життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Нагадаємо, 12 березня 2023 року у мережі оприлюднили відео, на якому офіцер ударами рук та ніг «виховує» підлеглого. Згодом молодший лейтенант пояснив, що це було покарання за вживання алкоголю. У навчальному центрі, де стався інцидент, розпочали службове розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття бійка військовий офіцер солдат навчальний центр армія військова частина  
Матеріали по темі