Місто

Загальноміське прибирання у Житомирській громаді триватиме три тижні: мер підписав розпорядження

22 March 2023, 14:39

Упродовж трьох тижнів, з 21 березня до 14 квітня, на території Житомирської міської територіальної громади триватиме загальноміське санітарне прибирання.

Відповідне розпорядження міського голови, підписане 21 березня, оприлюднили на сайті міськради.

«Провести в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді з 21 березня до 14 квітня 2023 року весняне загальноміське санітарне прибирання територій громади», – йдеться у розпорядженні.

Відповідно до розпорядження, виконавчим органам Житомирської міської територіальної громади, керівникам підприємств, організацій, установ, громадських організацій, релігійних конфесій, власникам житлових будинків, населенню, військовим частинам рекомендується привести у належний стан вулиць, прилеглі, закріплені прибудинкові та виробничі території, зелені і лісові смуги, квітники, береги річок та водойм, парки, сквери, криниці, природні джерела, паркани, зупинки громадського транспорту, дорожні знаки, надані в користування земельні ділянки, білборди, рекламні вивіски, щити для оголошень, інформаційні тумби, сітілайти, опори на вулицях громади.

Також за цей час необхідно буде упорядкувати кладовища, братські могили, військові поховання, облаштувати пам’ятні місця.

Скриншот з розпорядження

У пресслужбі Житомирської міської ради зазначають, що відучора комунальні підприємства та підрядні організації узялися до робіт. Прозвітували про прибирання вулиць Вітрука, Селецької, Івана Мазепи, Князів Острозьких, Корольова.

«Навантажувачі і самоскиди працюють сьогодні на вулицях: Дмитра Донцова, Любарській, Покровській, Ріхтера та Довженка. Крім того, причепурили стенди та оновили інформацію про рух транспорту», – інформують у міськраді.

Зазначається, що до прибирання паркової зони міста долучилася й бригада благоустрою комунального підприємства «Парк». Працівники загрібають листя та сміття, підмітають стежки, зрізають гілки і сухостійні насадження, скошують траву та вивозять сміття.

«Минулі роки до толоки в парку ми долучали підрядні організації, цього року прибираємо власними силами», – розповідає директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Директор парку також додає: з минулої осені було висаджено 30 модрин та близько 100 ялин. Парк озеленюватимуть й надалі: заквітчуватимуть клумби та квітники.

Нагадаємо, 21 березня у міській раді інформували, що працівники КП «ЖТТУ», «УАШ», «Міськсвітло», «Житомиртранспорт» та підрядні організації долучились до загальноміського весняного прибирання. Зокрема, за день з тротуарів і доріг вивезли 92 тонни сміття та дорожнього змету.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році в Житомирі перше «велике прибирання» влаштували 24 березня: тисячі містян долучилися до весняної толоки, прибираючи від сміття берег Тетерева в міському парку та житомирський гідропарк. 31 березня житомиряни влаштували «космічну толоку»: прибирали сміття у сквері на Польовій та територію біля кінотеатру «Космос». 7 квітня у Житомирі втретє влаштували «Чистий День» з прибиранням в мікрорайоні «музикалка». 14 квітня близько пів сотні небайдужих зібралося, аби навести лад на Богунії, в районі вулиці Офіцерської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прибирання толока благоустрій КП розпорядження  
Матеріали по темі