Фоторепортаж

Весняний патріотичний Житомир. Фоторепортаж

23 March 2023, 13:23

Вже традиційно з 2022 року, раз на сезон, ми показуємо, яке патріотичне наше місто.

Жовто-блакитний одяг та шкарпетки вже міцно увійшли у вуличну моду, а державними прапорами містяни прикрашають усе - від шлагбаумів до парканів. Важко знайти у місті автівку, не прикрашену прапором або ж патріотичною наліпкою.

Ті борди, які у минулі роки вітали з весною жіночності, тепер вітають з весною Перемоги.

На бордах і на стінах пишуть патріотичні вірші, молитви за Україну, запрошують доєднатися до бригад, які захищають країну або ж до інформаційних військ.

Іноді на парканах можна зустріти ті написи і слова, які ми думаємо щоразу, коли лунає сигнал повітряної тривоги, проте в цілому нецензурної лексики у вуличних написах стало значно менше.

Гасло «Слава Україні» - найпопулярніший вуличний напис на усіх міських поверхнях. Вуличні художники пишуть його на стінах, маркетологи використовують у рекламних кампаніях та прикрашають патріотичними написами усе, навіть дрібну одноразову продукцію на кшталт обгорток цукерок, одноразового посуду. У такого тренду з'явилися противники. Житомирянин Євген, купуючи каву, просить не наливати йому в паперовий стаканчик з написом «Слава Україні»:

«Я каву вип'ю, а стаканчик куди? У смітник. Не можу я слова, за які люди життя віддають, кидати у смітник. Це добре, що ми стали такі патріотичні, але, думаю, варто над цим задуматися і не використовувати такі кольори і слова на тому, що «живе» кілька хвилин і одразу після використання викидається. Можливо, я навіть петицію зареєструю», - ділиться чоловік.

Яку патріотичну символіку можна було бачити на автівках житомирян дивіться тут.

Яким був патріотичний Житомир в деталях цієї осені дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патріот патріотизм герб прапор державна символіка 
Матеріали по темі