Влада

Ціни на електроенергію залишаться незмінними до кінця квітня – рішення Уряду

25 March 2023, 10:00

Уряд ухвалив рішення про продовження спеціального періоду із пільговими цінами на електроенергію.

Про це на засідання Кабінету міністрів 24 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«В умовах складної економічної ситуації ми продовжуємо підтримувати людей. Підвищуємо пенсії, зберігаємо всі субсидії, виплачуємо нові види допомог. 1 квітня у нас мав закінчитися спеціальний період із пільговими цінами на електроенергію. Тому сьогодні Уряд ухвалює рішення про його продовження. Механізм покладеного спеціального обов’язку продовжить діяти до 30 квітня цього року. Тобто ціна на електроенергію, як ми й обіцяли, до кінця опалювального сезону залишиться без змін», - сказав Денис Шмигаль.

Міністерство енергетики уточнює, що тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні 1,44 грн/кВт год – для домогосподарств, які споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/ кВт год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Нагадаємо, на початку березня голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський розповідав, що в Уряді разом з Міненерго, НКРЕКП та Мінсоцполітики працюють одразу декілька робочих груп, які розглядають різні варіанти перегляду тарифу. Одна з них передбачає модифікацію чинної системи субсидій, інша – різні тарифи в залежності від обсягів споживання. Фінальне рішення щодо тарифів для населення ухвалюватиме Уряд і це відбудеться не раніше, ніж за місяць-два, вже після закінчення цього опалювального сезону. Опалювальний сезон в Україні закінчується зазвичай 15 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує з 1 квітня 2023 року встановити нові тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, зокрема, для КП «Житомирводоканал» тариф підвищать майже на 30%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ електроенергія тариф Шмигаль  
Матеріали по темі