Суспільство

В ОВА назвали громади Житомирської області, де проживає найбільше переселенців

14 April 2023, 15:12

У Житомирській області нині проживає понад 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Житомирської обласної військової адміністрації від 14 квітня.

«Наразі на Житомирщині проживає понад 66 тисяч українців з різних куточків країни, зокрема з Донецької, Харківської, Луганської та Херсонської областей. Найбільше переселенців на сьогодні проживає в Житомирській та Бердичівській громадах», – йдеться у повідомленні.

В ОДА інформують, що від початку повномасштабного вторгнення в області успішно функціонує гаряча лінія для внутрішніх переселенців, яка надає якісну допомогу тим, хто потребує допомоги у розв'язанні різноманітних питань.

«Якщо вам потрібна допомога в евакуації та гуманітарній підтримці, зверніться за номерами «гарячої лінії»: 067-499-29-16, 067-399-62-72. Також тут можна дізнатися про наявні вільні місця для розміщення людей», – зауважують в ОВА.

Зазначається, що на «гарячій лінії» працюють професійні консультанти й координатори, які готові допомогти у вирішенні питань з проживанням, працевлаштуванням, медичною допомогою та іншими життєво важливими питаннями. За допомогою «гарячої лінії» внутрішні переселенці можуть отримати інформацію про соціальні програми, які забезпечують матеріальну допомогу та забезпечення житлом.

Як повідомляв Житомир.info, станом на середину березня 2023 року в Житомирській громаді було зареєстровано 12 439 переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенці переселенець ВПО гаряча лінія  
Матеріали по темі