Місто

Поточний ремонт тротуарів у Житомирі: що вже зроблено та за якими адресами чекати покращення

26 April 2023, 16:08

У Житомирі по вулиці Великій Бердичівській триває поточний ремонт тротуарів, який розпочали ще на початку квітня. Станом на 26 квітня на ділянці від вулиці Жуйка до вулиці Шевченка дорожники знімають старий шар асфальту з тротуарів, поблизу пішохідних переходів облаштовують ділянки для укладання тактильної плитки, а навколо дерев встановлюють нові бетонні огородження.

Пішоходи зізнаються: хоч рухатися по тротуарах, які нині ремонтують, подекуди складно, інколи навіть доводиться виходити на проїжджу частину, втім готові миритися з незручностями, аби тільки отримати якісні тротуари без ям та вибоїн.

«Готові терпіти, аби було гарно, бо у нас маленька дитина. Ми нещодавно взагалі візочком іще їздили і розуміємо, як це жахливо їхати по ямах», - відповідає Наталія.

«Ніяких незручностей немає, навпаки краще буде», - запевняє Світлана.

«Будемо чекати, як зроблять, щоб гарненько все було», - додає Інна.

Про загальний об’єм ремонтних робіт по Великій Бердичівській та їх виконання розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«Десь приблизно 8000 кв.м, 1200 м поребрика, вирівнювання бортів і заміна бордюру. На цій всій ділянці планується, де потрібно, заміна поребрика, при стовбурових лунках дерев теж і вирівнювання та асфальтування – поточний ремонт, заміна верхнього шару. Хотілося б звичайно і думаю, що в майбутньому всі центральні вулиці повинні бути у плитці, але наразі ми їх асфальтуємо», - коментує заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Попередньо у міськраді зазначали, що на поточний ремонт тротуарів по вулиці Великій Бердичівській достатньо буде місяця. Проте, в ці терміни не поспівають і на це є вагомі причини.

«На сьогодні на ділянці від Жуйка до Гагаріна замінено було «Житомиргазом» частину труби, яка була в аварійному стані. Житомирський РЕМ відпрацював свою частину, вони теж нам трохи затягнули час, бо обіцяли до середини квітня зробити своє. Вирішили максимально усі роботи передбачити, ті що зможуть потім заставити нас відкрити асфальтовану ділянку, все-таки зробити зараз і протягом певного часу не повертатись до цих ремонтів на відремонтованому тротуарі. Тому логічно, краще це буде на два тижні довше, але якісно і довше прослужить», - каже Олександр Шевчук.

Врешті за асфальтування планують взятися вже цього тижня.

«Думаю, що після четверга (27 квітня) почнемо асфальтувати і закривати підготовлені ділянки. Після того, я думаю, там залишить ще десь на півтора тижня роботи», - розмірковує заступник Житомирського міського голови.

Разом із тим, заступник мера розповідає, що в черзі на «покращення» асфальтного покриття тротуарів перебувають й інші вулиці.

«Буде відремонтована ліва сторона вулиці Ціолковського, Гоголівська від Шелушкова (Князів Острозьких) з двох сторін. Десь приблизно 1300-1400 кв.м буде відремонтовано тротуару по вулиці Радивилівській, і паралельно будуть проводитись капітальні роботи по тротуарах за адресами: вул. Перемоги, Покровської – від Київської до Грушевського, Князів Острозьких від Грушевського до Київської плануємо зробити з двох сторін. Покровська – від Сціборського до проспекту Незалежності, вулиця Перемоги – від Лесі Українки до провулка Червоному. Тобто, цього року ми приділимо більше уваги тротуарам, ніж в попередні роки», - підсумовує заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, 7 квітня розпочали поточний ремонт тротуарів по вулиці Великій Бердичівській (від вул. Жуйка до вул. Шевченка): роботи за 4 млн 296 тис. 729,91 грн виконує житомирське ТОВ «Асфальт Плюс». Також станом на 7 квітня УАШ оголосило тендери на поточний ремонт тротуарів ще на трьох ділянках: вул. Гоголівська (від вул. Князів Острозьких до вул. Хлібна), вул. Радивилівська (від вул. Чуднівська до вул. Троянівська), вул. Шевченка (від вул. Пушкінська до вул. Велика Бердичівська). Згодом були оголошені закупівлі на поточний ремонт тротуарів ще двох вулиць: права сторона тротуару по вул. Князів Острозьких (ділянка від вул. Грушевського до вул. Київська), вул. Покровська (ділянка від вул. Сціборського до Проспекту Незалежності).

11 квітня Управління капітального будівництва провело тендер на капітальний ремонт тротуарів по вул. Шевченка (вул. Шевченка буд. 102 – вул. Східна, праворуч; вул. Шевченка буд. 103 – вул. Східна, ліворуч).

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2023 року водії нарікали на поганий стан доріг в обласному центрі, а в міській раді запевняли, що про проблему знають і вже формують перелік вулиць для проведення поточного ремонту. 21 квітня УАШ оголосило тендер на закупівлю 480 тонн бітуму за 13 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар ремонт вул.Велика Бердичівська Шевчук 
Матеріали по темі