Події

У Житомирі трьох ув’язнених викрили у шахрайстві: ошукали підлітка, який намагався продати комп’ютер

11 May 2023, 15:12

У Житомирі викрили ув’язнених виправної установи у шахрайстві. У приміщенні, де утримуються троє засуджених, поліцейські провели обшук, у результаті вилучили 11 мобільних телефонів, сім-картки різних операторів зв’язку, записи з номерами телефонів та банківських карток, що можуть свідчити про протиправну діяльність.

Про це 11 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Такі заходи проводились у межах досудового розслідування за фактом шахрайства: наприкінці 2022 року 16-річний житель м. Радомишля розмістив у мережі Інтернет оголошення про продаж свого комп’ютера. До хлопця зателефонував чоловік та домовився про купівлю техніки. Він попросив його банківські реквізити й надіслав фото квитанції про нібито зроблену оплату. Потому «покупець» переконав хлопця передати комп’ютер водієві таксі, який і здійснив відправку техніки в інше місто. А кошти на рахунок хлопця так і не надійшли», – йдеться у повідомленні.

Під час проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці встановили, що до вказаної схеми можуть бути причетними троє засуджених віком від 32 до 39 років, які нині перебувають в установі виконання покарань м. Житомира. Саме з їх теперішнього «місця проживання» слідчі вилучили ймовірні докази шахрайських дій.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Причетним загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2023 року у поліції розповідали про шахрайство під час купівлі авто: житель Тетерівської громади Житомирського району хотів придбати автомобіль через OLX і перерахував шахраям понад 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ув'язнений засуджений в'язниця тюрма колонія  
Матеріали по темі