Суспільство

У місті Житомирської області завершили будівництво модульного садочка, роботи над яким розпочали пів року тому

16 May 2023, 11:25

Будівля модульного дитячого садочка в Овручі Житомирської області готова й передана для облаштування.

Про це 15 травня повідомила на Facebook-сторінці Estonian Centre for International Development.

«Естонія проявила себе як твердий партнер у відбудові України», – підтвердив керівник української програми будівництва ESTDEV Тармо Нідо.

Зазначено, що дитячий садок відкриває двері на початку червня.

«Раді повідомити, що 170-денний термін, наданий естонським виробникам дерев'яних будівель для проєктування та будівництва дитячого садочка Овруч, «Будівля модульного дитячого садочка» завершена вчасно та передана ESTDEV», – заявила генеральний директор Woodhouse Estonia.

За словами Ало Тамма, генерального директора Harmet OÜ, найбільшим викликом проєкту був не 170-денний дедлайн, а перевезення модулів в Україну.

«Наша компанія відправила тисячі модулів у різні країни, але ніколи в країну з військовими операціями», – пояснив Тамм.

«З завершенням дитячого садочка в Овручі Естонія показала себе надійним партнером у відбудові України», – сказав керівник проектів реконструкції інфраструктури в Україні Тармо Нідо.

«Цим проєктом хочемо познайомити наших українських партнерів з європейськими будівельними стандартами. Ми впевнені, що наші партнери отримають корисний досвід при реалізації нового проєкту в майбутньому», – сказав член Ради Nordecon Прііт Луман.

Нагадаємо, 11 липня 2022 року народний депутат від партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко повідомив, що влада Естонії збирається побудувати дитячий садок в місті Овручі Житомирської області, яке постраждало від російських бомбардувань. 2 серпня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко інформував, що в Овручі заклали капсулу на місці майбутнього садочка. 19 грудня на сайті державного фонду ESTDEV розповідали, що в Овручі почали будувати дитячий садок: зробили розмітку, вели земляні роботи.

23 березня 2023 начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко оглянув, як просувається будівництво модульного дитячого садочка в Овручі. Днями на місце були доставлені модулі для майбутньої будівлі, а нині триває монтаж конструкцій. На той момент на місце були доставлені модулі для майбутньої будівлі й тривав монтаж конструкцій.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів, її Урядова комісія вже розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони профінансують. Зокрема, 31 травня 2022 року Повноважний Посол Естонії завітав до Житомира. Разом з Послом Естонії до Житомира приїхали представники ще двох країн – Латвії та Іспанії. Саме ці країни зараз планують долучитися до відбудови Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруч відбудова Естонія дитсадок модульний дитсадок  
Матеріали по темі