Події

До суду передали справу директора житомирської фірми, якого підозрюють у привласненні майже 300 тис. грн на ремонті ліцею

16 May 2023, 12:35

До Житомирського районного суду 8 травня 2023 року надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора ПП «Компанія Рос» Олександра Саюка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

Ухвалою від 9 травня суд призначив підготовче засідання по справі на 25 травня 2023 року.

В ухвалах Богунського райсуду, які були під час розслідування кримінального провадження є інформація про те, що привласнення коштів директором фірми були здійснені під час реконструкції ліцею в селі Левків поблизу Житомира.

Зазначається, що в серпні 2021 року відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибочицької сільської ради Житомирського району уклав договір з ПП «Компанія Рос» на закупівлю робіт щодо капітального ремонту «Енергоефективна термосанація Левківського ліцею Глибочицької сільської ради»: фірма стала переможцем тендеру з пропозицією 10 млн 271 тис. 022,90 грн.

Кримінальне провадження було відкрите 10 листопада 2021 року.

«ОСОБА_5, обіймаючи посаду директора ПП «Компанія РОС», будучи службовою особою юридичної особи приватного права, з метою заволодіння чужим майном, свідомо видав завідомо неправдиві офіційні документи, що необхідні для проведення замовником розрахунку за виконані роботи, тобто вчинив службове підроблення, а також зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду ОСОБА_7, шляхом видачі завідомо неправдивих офіційних документів, заволодів частиною бюджетних коштів, що призначалися на виконання робіт по об`єкту Капітальний ремонт «Енергоефективна термосанація Левківського ліцею Глибочицької сільської ради» (Житомирська область. Житомирський район, с. Левків, вул. Олімпійська, 2а) (коригування) згідно ДСТУ Б.Д.1.1.-1:2013 (ДК 021:2015 «45453000-7: Капітальний ремонт і реставрація»), на загальну суму 276 389,00 грн, якими в подальшому розпорядився на власний розсуд», - йдеться ухвалі Богунського райсуду від 20 березня 2023 року.

Скріншот з ухвали суду

По тендерній документації кінцевий термін виконання робіт з термосанації Левківського ліцею – 31 грудня 2023 року.

Зауважимо, що житомирянин Олександр Саюк є власником кількох фірм, пов’язаних з будівництвом, з січня 2022 року йому належить ТОВ «ЮЦ „Експерт“», яке займається діяльністю у сфері права, а в січні 2023 року він зареєстрував благодійну організацію «Благодійний фонд „Допомога на бавовну“». На місцевих виборах 2020 року Олександр Саюк балотувався в депутати Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина».

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2022 року Підряднику повідомлено про підозру у заволодінні понад 1,1 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції Новоборівського ліцею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ліцей реконструкція підрядник Левків заволодіння майном тендер Саюк 
Матеріали по темі