Події

Закликала підтримувати путінську армію матеріально та заперечувала збройну агресію рф: у Житомирському районі викрили вчительку гімназії

6 June 2023, 15:15

На Житомирщині СБУ викрила вчительку-прихильницю рашизму, яка закликала до підтримки ворожих військ та заперечувала обстріли рашистами цивільних об’єктів в Україні.

Про це 6 червня повідомила пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області.

«Співробітники СБУ викрили чергову прихильницю держави-агресорки, яка публічно заперечувала злочини окупантів та вихваляла їхні «подвиги». Зловмисницею виявилася працівниця гімназії одного із сіл Житомирського району. До кінця минулого року вона працювала на посаді заступниці директора з навчально-виховної роботи цього навчального закладу. За даними слідства, 55-річна жінка поширювала наративи кремля на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повномасштабне збройне вторгнення рф до нашої держави вже традиційно трактувалося виключно як «звільнення братського народу від неонацистів, фашистів та українських радикалів». Ракетно-бомбові удари рашистів називалися «черговими фейками», а у «постановці» їх наслідків безпідставно звинувачувалася українська влада. Зокрема, інформація про ракетний обстріл торговельно-розважального центру у Кременчузі (Полтавщина) та десятки загиблих і постраждалих була представлена як «нова зручна декорація для чергової брехні Банкової». Також вона репостила створені російською пропагандою «величальні» публікації, у яких прославлялися загарбники та їхні «військові здобутки».

Крім того, у поширених учителькою дописах містилися заклики усіляко підтримувати путінську армію – морально та матеріально – і долучитися до марафону підтримки і збору коштів для бойовиків незаконних збройних формувань Донбасу, ініційованого головним пропагандистом кремля в.соловйовим.

Ініційоване у межах кримінального провадження дослідження засвідчило, що поширені фігуранткою агітаційні матеріали містять виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, заперечення тимчасової окупації частини території нашої держави, а також героїзацію армії ворога та іррегулярних незаконних збройних формувань, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих рф.

У ході проведення слідчих дій за місцем проживання вчительки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

За задокументованими фактами слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч.ч. 2 і 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За скоєне педагогині загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Заходи із викриття протиправної діяльності здійснили співробітники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури додають, що фігурантка також поширила відео про «восстановлєніє мірной жізні на Донбасє благодаря помощі россії», куди нібито постійно рухаються колони різноманітної гуманітарки з російських регіонів-кураторів.

«Так, у розміщеному 24.06.2022 відео, серед іншого, йшлося про те, що днями із санкт-петербурга прийшла допомога в Маріуполь, і на міські маршрути «освобождьонного города» вийшло 10 нових автобусів, а до кінця року планують передати ще 100. Це в той час, коли місто фактично вже було вщент зруйноване державою-агресором. Загалом протягом червня-серпня 2022 року задокументовано майже десять матеріалів такого характеру, поширених обвинуваченою на своїй сторінці», - інформують у прокуратурі.

Нагадаємо, 31 травня у Житомирській області СБУ викрила чергову пару інтернет-агітаторів: виправдовували збройну агресію рф проти України та молилися за окупантів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ агітація колаборант глорифікація вчителька прокуратура 
Матеріали по темі