Влада

Представники Омбудсмена відвідали гауптвахту Житомирського зонального відділу: скарг від військових не почули

8 June 2023, 11:35

Представники Уповноваженого Верховної ради України з прав людини відвідали гауптвахту Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ: відмітили позитивні тенденції, але мали й зауваження.

Про це 6 червня повідомили на сайті Уповноваженого.

«В ході відвідування встановлено, що керівництвом гауптвахти було враховано зауваження, які надавались за результатами попереднього відвідування НПМ (національним превентивним механізмом – ред.). Виправлені порушення та помилки задля покращення роботи установи такі, як: виділення окремого місця для зберігання постільної білизни, збудовано накриття на прогулянковому майданчику тощо. Під час інтерв’ю з військовими, які тримаються в установі, скарг та зауважень не надходило, відгуки про установу позитивні», – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що на території гауптвахти особовим складом облаштовано укриття.

«Однак, незважаючи на позитивні тенденції, групою НПМ було виявлено відсутність кімнати для тривалих побачень, що порушує право засуджених військовослужбовців на побачення з рідними», – зауважують на сайті Омбудсмена.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підсудних (засуджених) Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини скерує до компетентних органів відповідні листи реагування.

У разі порушення прав людини і громадянина можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:
- за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
- електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua;
- зателефонувати на гарячу лінію: 0800501720.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2023 року на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини інформували про відвідування Житомирської міської медичної частини № 8 філії ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в області: за результатами виявили ряд порушень, пов’язаних з неналежним наданням медичної допомоги ув’язненим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гауптвахта Уповноважений Омбудсмен  
Матеріали по темі