Події

Уночі над Звягелем збили дві ракети: частини однієї впали у поле, іншої – на приватний сектор

9 June 2023, 19:39

У ніч на 9 червня над Звягелем Житомирської області було збито дві ворожі ракети, уламки однієї з них упали на будинки у приватному секторі, іншої – у поле.

Про це після 18-ї години 9 червня повідомив заступник Звягельського міського голови Віталій Якубов.

«Над громадою було знищено дві ракети. Наслідки від однієї ви зараз бачите, друга трішки у стороні, в полі. Станом на зараз будинків, які не підлягають відновленню, – п’ять. Інформація про пошкодження дахів, вікон, дверей зараз уточняється. Станом на 5 ранку було 58 (пошкоджених будинків). Це мікрорайон житловий і забудова приватного сектору. На жаль, одна людина загинула, двоє людей зараз знаходяться у лікарні з незначними тілесними ушкодженнями», – розповів Віталій Якубов.

Він запевнив, що жодна з постраждалих родин не залишиться без даху над головою.

«Усі люди станом на цю хвилину мають де жити, без притулку на ніч ніхто не залишиться», – стверджує заступник міського голови.

Зазначається також, що депутати Звягельської міськради зібралися на позачергову сесію та проголосували за виділення першої матеріальної допомоги у розмірі 50 тисяч гривень тим п’ятьом господарям, які втратили житло. А також по 10 тисяч гривень виділили тим, у кого воно пошкоджене. Виділили і 20 тисяч гривень на поховання загиблої звягельчанки. Нині розробляється механізм відшкодування збитків за пошкоджене житло.


Нагадаємо, зранку 9 червня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що вночі над Звягелем збили ворожу ракету, було відомо, що через падіння уламків 1 особа загинула, троє травмовані. Кілька будинків повністю зруйновані, десятки зазнали пошкоджень. На місці обстрілу виникло загоряння. О 04:46 рятувальники ліквідували пожежу.

Згодом у поліції проінформували, що внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинула 70-річна жінка, ще одна пенсіонерка госпіталізована.

В обідню пору цього ж дня голова Звягельської РДА Іван Туровський уточнив, що пошкоджено близько 60 будинків, 6 – зруйновано.

За фактом ракетного обстрілу російськими військовими житлових будинків у Звягелі, що призвело до загибелі людини, розпочате кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель обстріл ракетний обстріл ракета тривога уламок руйнування Якубов  
Матеріали по темі