Місто

У Житомирі запрацювали пришкільні табори: активне дозвілля, навчання та дворазове харчування

12 June 2023, 16:09

У Житомирі при 30 ліцеях міста запрацювали літні табори. Так відкривають своє табірне літо учні 14-го ліцею: з речівками, танцями, піснями, гарним настроєм, а головне – у колі друзів.

«Мені вдома сумно сидіти самій, батьки на роботах, тому я пішла сюди до подружок, щоб побавитись», – ділиться учениця Катерина.

Десятирічний Вова й собі розмірковує, чого ж очікує від відвідування табору.

«Нові знання і друзів», – додає Володимир.


Заступниця директора ліцею анонсує, що для дітей підготували насичену програму дозвілля.

«Всі табори мають заняття, виховні заходи, за хороших погодних умов – на галявинах багато локацій. Щоб це не були заняття за партами. Також до нас завітають ДСНС, інші служби, будемо відвідувати місцеві театри», – розповідає заступниця директора Житомирського ліцею №14 Інна Бахаєва.

Таким чином, освітньо-виховну складову інтегрують в ігрове середовище, роз’яснюють у департаменті освіти.

«У нас 150 загонів які будуть працювати над філологією, математикою, інформатикою, біологією, спортивні загони і загони творчої спрямованості», – говорить завідувачка науково-методичного центру департаменту освіти Тетяна Мяновська.

За підрахунками департаменту освіти, впродовж двох тижнів пришкільні табори відвідає 5,5 тисяч дітей.

«3500 дітей з шестигодинним перебуванням знаходяться у наших закладах. У 15 таборах – це 182 загони. Більше 2000 дітей також знаходитимуться в своїх загонах на базі 30 шкіл», – каже заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Навчання – навчанням, а обід за розкладом. У пришкільних таборах дітей забезпечать дворазовим харчуванням. І на це з міського бюджету виділили майже 2,5 млн грн.

«Тільки пільгові категорії дітей харчуються 100% безкоштовно. Практично з 3500 тисяч дітей пільгових категорій – 1600. Друга категорія дітей – це творчо-обдаровані, спортсмени. Частково сплачує міська рада, частково батьки – 30% на 70%. Ті, які не мають відповідних пільг, така категорія 1200 дітей, то за харчування батьки сплачують 90%, і тільки 10% доплачує міська рада. Виділено 2 млн 400 тис. грн з бюджету міської ради на період 14 днів», – зазначає заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Насамкінець Світлана Ковтуненко додає: не залишилися поза увагою літньої оздоровчої кампанії і дитячі садочки.

«У них буде збільшено харчування на 10% до 1 вересня. Також підготували цікаві заходи, які будуть проводитися протягом літа для наших дошкільнят», – підсумовує Світлана Ковтуненко.

Пришкільні табори працюватимуть до 1 липня. Результати їхньої роботи обіцяють оприлюднити по завершенні змін на офіційних сторінках департаменту освіти та ліцеїв у соцмережах.

Як у Житомирі цьгоріч організовували літні табори, дивіться тут.

Хто з дітей у 2023 році відпочиватиме за рахунок бюджету та скільки коштуватиме харчування у пришкільних таборах – читайте тут.

Нагадаємо, на черговій сесії Житомирської міської ради 21 квітня цього року виділили 3,5 млн грн на літнє оздоровлення дітей загиблих захисників в таборі «Артек» (Буковель).

Перша заступниця директора департаменту Світлана Ковтуненко 26 квітня розповідала, що пришкільні табори для учнів 1-6 класів будуть працювати з 10 червня по 1 липня, можливо також зроблять мовні табори для старших класів.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 червня 2022 року у Житомирській міській територіальній громаді почали працювати пришкільні мовні табори лише в тих закладах, де є укриття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір оздоровлення дитина канікули літо пришкільний табір школа ліцей Ковтуненко  
Матеріали по темі