Події

Помстився: житель селища Житомирської області підпалив магазин, бо посварився з його власником

15 June 2023, 16:31

Уночі 14 червня поліція отримала повідомлення про пожежу у крамниці, що розташована у смт Першотравенське Баранівської громади Житомирської області. За висновком співробітників ДСНС, ймовірною причиною виникнення пожежі став підпал.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Звягельського районного відділу поліції.

«Вогнем було пошкоджено частину закладу, будівельні матеріали та інструменти. Поліцейські вилучили з місця події сірники, залишки скляних пляшок та фрагменти тканини», – йдеться у повідомленні.

У ході подальшого розслідування оперативники встановили, що до правопорушення може бути причетним 46-річний житель смт Першотравенська. Його розшукали за місцем проживання, де провели невідкладні слідчі дії та вилучили речові докази.

Чоловік визнав, що напередодні між ним та 36-річним власником закладу виник конфлікт, тож він таким чином вирішив помститися. Він завчасно підготував кілька скляних пляшок з гнітом, попередньо заповнивши паливно-мастильними матеріалами. Вночі підпалив їх та кинув у вікно торговельного закладу.

Слідчі Звягельського районного відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Сума завданих матеріальних збитків встановлюється.

За чинним законодавством причетному та такі дії може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня 2023 року до поліції надійшло повідомлення про пожежу у приватному обійсті в селі Оліївка Житомирського району. За висновком фахівців ГУ ДСНС, ймовірною причиною її виникнення став підпал. Вогонь пошкодив покрівлю гаража та будівельні матеріали, електроінструменти, інші речі, які знаходились усередині. У причетності до події запідозрили 60-річну житомирянку. Вона пояснила, що має неприязні стосунки з власницею обійстя через роботу свого чоловіка і таким чином намагалась помститися.

27 квітня 2023 року в поліції повідомили про завершення розслідування підпалу в Оліївці Житомирському районі, який скоїла жителька обласного центру, аби «провчити» знайому. Зазначалося, що загальна сума збитків становить понад 70 тисяч гривень.

12 травня 2023 року Житомирський районний суд ухвалив вирок житомирянці, яка підпалила обійстя знайомої заради помсти: жінці призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС підпал  
Матеріали по темі