Суспільство

У Житомирській області керівників підприємств і закладів просять привести наявні укриття до належного стану

16 June 2023, 11:10

У Житомирській області керівники підприємств і закладів, де є приміщення, що визначені як укриття, мають привести сховища до ладу.

На цьому 16 червня наголосили в Житомирській обласній військовій адміністрації.

«Звертаємо увагу керівників громад, підприємств та закладів, які мають приміщення, що визначені як бомбосховище, як укриття в підвальних, напівпідвальних приміщеннях і можуть слугувати найпростішими укриттями для людей на випадок повітряної тривоги! Під час повномасштабної війни підготовка та вільний доступ до укриттів – це не лише вимога закону, це – безпосередня відповідальність за життя людей – ваших робітників, сусідів, близьких та рідних тих хлопців та дівчат, що зараз захищають нас від ворога. Наголошуємо на необхідності приведення до належного стану укриттів та забезпечення безперешкодного доступу до них громадян (виділено редакцією)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що всі власники чи орендарі приміщень, де є укриття або сховище, які не пройшли перевірки комісією Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції, мають привести їх до належного стану та звернутися до відповідних органів, щоб провести обстеження та визначити ступінь готовності об’єктів для захисту населення.

Нагадаємо, 8 червня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомляла, що у Бердичеві прокуратура через суд зобов’язала філію «Укртелекому» впорядкувати сховище місткістю 150 осіб. Зазначалося, зокрема, що укриття використовується як склад для збереження різних господарських матеріалів, а двір, де знаходиться вхід, охороняється собакою.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією Житомирської ОВА від 6 червня 2023 року, 70,4% укриттів, а це 766 сховищ, «готові» та «обмежено готові» до використання за призначенням, «не готові» – 322, що складає 29,6%

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище Бунечко ОВА  
Матеріали по темі