Суспільство

Протерміновані ліки, антисанітарія, гризуни: представники Омбудсмана виявили порушення у Житомирському геріатричному пансіонаті

16 June 2023, 16:01

Представники Уповноваженого Верховної ради України з прав людини відвідали Житомирський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради та виявили ряд порушень.

Про це 15 червня повідомили на сайті Уповноваженого.

«Під час відвідування встановлено, що у пансіонаті не додержані вимоги зберігання продуктів харчування в холодильниках, з порушеннями зберігаються крупи, складські приміщення мають антисанітарні умови. Також адміністрацією закладу проводяться малоефективні заходи боротьби з гризунами», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при спілкуванні з підопічними та ВПО, що мешкають в пансіонаті, з’ясовано, що маломобільні особи розміщуються у кімнатах малої площі, не достатньої для вільного пересування. В деяких відділеннях пансіонату відсутні санвузли з розмежуванням за статевим принципом.

Крім того, виявлені факти неналежного виконання правил зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах у медичному відділенні, що призвело до наявності значної кількості протермінованих ліків.

Разом з тим, зазначається, що на виконання рекомендації, наданої за результатами попереднього відвідування адміністрацією Житомирського геріатричного пансіонату, проведено модернізацію пандуса при вході в головну будівлю та часткового облаштовані місця загального користування поручнями для маломобільних осіб.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підопічних Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини скерує до компетентних органів відповідні листи реагування.

У разі порушення прав людини і громадянина можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:
- за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
- електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua;
- зателефонувати на гарячу лінію: 0800501720.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня 2023 року на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини інформували про відвідування гауптвахту Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ. Зазначалося, зокрема, що скарг та зауважень від військових не надходило, відгуки про установу позитивні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: геріатричний пансіонат Уповноважений Омбудсман  
Матеріали по темі