Суспільство

Військовий з Житомира встановив світовий рекорд з віджимання на кулаках

21 June 2023, 10:37

Житомирянин, офіцер ЗСУ Дмитро Косатий у Харкові встановив два рекорди – світовий та національний.

Про це 20 червня повідомляє Національний реєстр рекордів України.

«Науковці не можуть з точністю визначити абсолютне максимально допустиме навантаження на людський організм. А все тому, що рекорди - це не лише про фізичну витривалість. Рекорди – це, в першу чергу, про характер. Рекорди, які встановив у Харкові Дмитро Косатий – це не лише його персональне досягнення. Це – уособлення незламної волі всіх українців на шляху до нашої Великої Перемоги. Світовий рекорд у номінації: «Найбільша кількість віджимань на кулаках за 1 хв» – 128 разів! Попередній рекорд належить Ріно Рестіво (Італія), який виконав цю вправу 116 разів. Нехай весь світ захоплюється такими людьми, як офіцер ЗСУ Дмитро Косатий, який цим рекордом ще раз довів, що українці – нація сильних, нескорених і незламних Героїв», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Дмитро Косатий встановив національний рекорд «Найбільша кількість підтягувань на турніку за 3 хв» - 110 разів.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2020 року Дмитро Косатий, який на той час був курсантом Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, встановив рекорд України: впродовж кількох годин він безперервно виконував вправу підйом з переворотом на перекладині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекорд Дмитро Косатий віджимання підтягування Косатий 
Матеріали по темі