Місто

На збільшення площі укриттів в закладах освіти Житомира з міського бюджету планують виділити 35 млн грн

25 June 2023, 10:05

Загальну площу укриттів освітніх закладів Житомира планують збільшити на 7 тис. кв.м до нового навчального року.

Про це 23 червня повідомляє Житомирська міська рада.

«Планується, що з нового навчального року у кожному закладі загальної середньої освіти кількість дітей, які вчитимуться очно, збільшиться в середньому на 20-25%. Важливим фактором при цьому є створення безпечних умов для дітей. Площу існуючих укриттів у закладах загальної середньої та дошкільної освіти збільшать вже до нового навчального року. На облаштування, збільшення площі та виготовлення проєктно-кошторисної документації необхідно 35 млн грн, і найближча сесія розглядатиме питання щодо виділення коштів», - йдеться у повідомленні.

За нормами укриття має бути розраховане таким чином, щоб на одну особу приходилося не менше квадратного метра. Себто для 31 тис. учнів закладів загальної середньої освіти необхідно 31 тис. кв. метрів площі укриття, для 9,5 тис. дітей в дошкільних навчальних закладах – 9,5 тис. кв. метрів відповідно.

«Методичні рекомендації та вимоги з облаштування для укриттів постійно змінюються. Умови мають відповідати вимогам, бо там перебуватимуть діти», - говорить заступниця міського голови Марія Місюрова.

На сьогодні облаштовано близько 20 тис. кв. метрів площі укриття. Ще 7 тис. кв. м планують дооблаштувати до початку навчального року. Робота продовжується, і наразі розглядається можливість будівництва укриття в окремих освітніх закладах.

Нагадаємо, у деяких навчальних закладах зараз будують найпростіші укриття, але у Житомирі залишаються ліцеї та садочки, які не мають власних захисних споруд.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області обліковується 3 тис. 429 об’єктів фонду захисних споруд – 122 сховища, 925 протирадіаційних укриттів, 2342 найпростіших укриття, обстеження показало, що 72% придатні та мають цілодобовий доступ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище ліцей школа дитсадок  
Матеріали по темі