Економіка

Кав’ярня самообслуговування, сонячні панелі та послуги 3D-друку: як у Житомирі та області бізнесмени реалізовуватимуть гранти

26 June 2023, 09:48

З 1 липня 2022 року, відколи стартував урядовий проєкт єРобота, мікрогранти до 250 тис. грн на створення або розвиток власного бізнесу отримали 216 жителів Житомирщини. Загальна сума коштів, наданих державою, склала 50,4 млн грн. Середня сума одного гранту перевищує 233 тис. грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 478 нових робочих місць.

Про це 23 червня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«У 2023 році, упродовж восьми періодів прийому заяв за програмою «Власна справа», від жителів Житомирщини надійшов 251 бізнес-план, 93 з яких були підтримані рішенням Державного центру зайнятості за результатами їх попередніх розглядів Ощадбанком та обласним центром зайнятості. Сума мікрогрантів, яку отримають цьогорічні переможці, складає майже 22 млн грн. Грантоотримувачі зобов’язались створити 185 нових робочих місць», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед подавачів заяв VIII хвилі – 9 переможців: один початківець у бізнесі і 8 діючих підприємців. Згідно з їхніми бізнес-планами, у Бердичеві відкриється кав’ярня самообслуговування, а в Малині буде створена студія краси та запрацюють сонячні панелі й акумулятори на магазині. В Андрушівці розширить роботу цех із сортування твердих побутових відходів. У Житомирі грантоотримувачі пропонуватимуть послуги 3D-друку та консультації в сфері бухобліку, також розширить діяльність клуб підприємців. А в територіальних громадах, наближених до обласного центру, відкриється магазин продуктів із зоною бістро та розшириться реабілітаційний центр психологічної допомоги.

Довідково: подати заяву на отримання грантів у рамках урядового проєкту єРобота можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW

З 19 червня по 2 липня триває XI хвиля прийому заяв цього року.

Інформація щодо умов програми: https://is.gd/Srb8R5

Відповіді на найбільш поширені питання за програмами надання мікрогрантів: http://surl.li/iingo

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно - в телефонному режимі за номером 063-214-41-75 (у робочий час) або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться тут, на сторінці, або в телеграм-каналі https://t.me/DCZ_Zhytomyr).

Нагадаємо, 2 червня у центрі зайнятості повідомляли, що визначили 16 переможців VII періоду подання заяв на отримання мікрогрантів за програмою "Власна справа" у 2023 році (з 24 квітня по 7 травня). З них – п'ять початківців, дев'ять діючих ФОПів та дві юридичні особи. Серед переможних бізнес-проєктів були відкриття автомийки, ательє, пекарні, кав'ярні, кондитерського магазину та міні-книгарні-кав'ярні, започаткування виробництва пастили та фріпсів, надання масажних послуг з використанням сучасного обладнання, виготовлення натуральних ароматизаторів для харчової промисловості, організація закладу громадського харчування для подорожуючих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрогрант бізнес власна справа центр зайнятості ЦЗ 
Матеріали по темі