Місто

У Житомирі біля кар'єру виявили стихійні звалища: від місцевої влади вимагають навести лад

6 July 2023, 12:16

Під час рейдових заходів екологічна інспекція виявила несанкціоновані звалища поряд з Соколовським кар’єром, який є популярним місцем відпочинку серед житомирян і гостей міста.

Про це 6 липня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«За вказаним фактом Інспекцією на адресу Житомирської міської ради скеровано Вимогу щодо невідкладної ліквідації несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів у напрямку Соколовського кар’єру та навколо нього, належного облаштування місць для збору відходів у місцях найчастішого скупчення відходів, яку пропонується розглянути на засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами», - йдеться у повідомленні.

Фахівці Інспекції також акцентують на необхідності роз'яснення законодавства про відходи серед населення, створення необхідних умов для стимулювання залучення населення до збирання і заготівлі окремих видів відходів як вторинної сировини.

Довідково: Відповідно до п. и) ст. 21 Закону України «Про відходи» органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.

Нагадаємо, у квітні 2023 року поблизу села Житомирського району виявили несанкціоноване звалище. Сільраду зобов’язали ліквідувати його.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміттєзвалище сміття Соколовський кар'єр еколог ДЕІ 
Матеріали по темі