Події

Через негоду у Житомирській області 81 населений пункт залишився без електроенергії

7 July 2023, 12:00

Упродовж доби через негоду в Бердичівському, Житомирському та Коростенському районах без електропостачання залишився 81 населений пункт. Крім того, на автошляхах рятувальники прибирали 14 дерев, які впали через сильний вітер.

Про це 7 липня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Через негоду упродовж минулої доби рятувальники області здійснили дев’ять виїздів на проведення аварійних робіт та надання допомоги населенню у нестандартних ситуаціях, з них 8 разів на прибирання 14 дерев, що впали на автошляхи та ще раз на відкачку води з приватного домоволодіння», - йдеться в повідомленні.

Так, ввечері 6 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на автодорогу поблизу с. Піски Станишівської територіальної громади Житомирського району через проміжки шляху впало вісім дерев та перекрили рух транспорту в обидві сторони. На місцях пригод бійці ДСНС бензопилами розрізали повалені сильним вітром дерева та прибрали їх на узбіччя дороги. Рух автомобілів був відновлений.

Подібні аварійні роботи проводилися рятувальниками на трьох вулицях обласного центру, поблизу населених пунктів Стовпів та Пулини Житомирського району, а також поблизу с. Мелені Коростенського району, де загалом було прибрано ще 6 повалених дерев.

До того ж в м. Бердичів рятувальники мотопомпою відкачали 25 куб. м дощової води з житлового будинку та присадибної ділянки.

Загалом до проведення усіх аварійних робіт залучалося 37 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки. Внаслідок пригод загиблих та травмованих немає.

Також упродовж минулої доби внаслідок складних погодних умов у вигляді сильного вітру та грози на території області відключено від електропостачання 81 населений пункт в Бердичівському, Житомирському та Коростенському районах. Наразі фахівцями проводяться відновлювальні роботи.

Нагадаємо, 12 червня у Житомирі внаслідок негоди на одному з приватних обійсть упало дерево, пошкодивши дроти електропередач. Повалені дерева рятувальникам довелося прибирати і в інших населених пунктах. Без світла лишилися 5 населених пунктів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 11 червня 2023 року через погіршення погоди – дощі та грози – були знеструмленими 6 населених пунктів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник порятунок допомога негода 
Матеріали по темі