Суспільство

Представники Омбудсмана відвідали приватний будинок для людей літнього віку поблизу Житомира: скарг від мешканців не почули

8 July 2023, 11:40

Представники Уповноваженого Верховної ради України з прав людини відвідали приватний будинок для постійного або тимчасового проживання осіб літнього віку та людей з інвалідністю ФОП Карпенко М.О. в селі Станишівка Житомирського району та виявили деякі порушення.

Про це 29 червня повідомили на сайті Уповноваженого.

«Під час відвідування встановлено, що житлові кімнати розраховані для проживання від трьох до п’яти осіб. Умови проживання в кімнатах задовільні. Маломобільні підопічні, в тому числі особи з інвалідністю, забезпечені технічними засобами реабілітації та допоміжними засобами для пересування», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, зазначається, що виявлено ознаки недбалості до гігієни приміщень закладу – порушено порядок проведення поточного прибирання.

Під час візиту проводили спілкування з усіма мешканцями закладу: ті не висловлювали скарг на умови проживання, поводження з ними з боку персоналу та якість харчування.

«Приміщення харчоблоку має незадовільний санітарний стан, є присутні сторонні речі різного походження. Меню не оновлювалося з 2021 року. Були виявлені продукти харчування, термін придатності яких минув.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підопічних Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини скерує до компетентних органів відповідні листи реагування.

У разі порушення прав людини і громадянина можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:
- за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
- електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua;
- зателефонувати на гарячу лінію: 0800501720.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2023 року на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини інформували про відвідування Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради, під час якого виявили ряд порушень: протерміновані ліки, антисанітарія, гризуни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Уповноважений Омбудсман Омбудсмен Станишівка будинок для людей літнього віку  
Матеріали по темі