Влада

В Житомирській області заборонили відвідувати ліси в 30-кілометровій зоні біля кордону

14 July 2023, 15:40

Відвідувати ліси у смузі на глибині 30 км від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь, заборонено

Про це 14 липня повідомив відділ комунікації Державної екологічної інспекції Поліського округу.

На виконання Рішення ради оборони Житомирської області від 04.07.2023 року та Директиви командувача оперативного групування військ «Волинь», з метою збереження життя та здоров'я людей, забезпечення безпеки цивільного населення та організації взаємодії з військовим командуванням щодо здійснення робіт, передбачених спеціальними дозволами на користування надрами, за результатами засідання ради оборони області ВИРІШИЛИ:

  • заборонити відвідування лісів на території місцевостей, що були тимчасово окуповані (населені пункти: с.Радча, с. Нова Радча, с. Стара Радча, с. Грезля, с. Давидки, с. Тичків, с. Вільхова, с. Ровба, с. Рубежівка Народицької селищної ради Коростенського району);
  • заборонити проведення будь-якого полювання на території області в період воєнного стану, окрім біотехнічних та охоронних заходів користувачам мисливських угідь (у смузі на глибині 30 кілометрів від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь). Біотехнічні та охоронні заходи проводити за погодженням з військовим командуванням.

2) Надання дозволів для відвідування лісів населенням у смузі на глибині 30 кілометрів від лінії державного кордону України, що межує з Республікою Білорусь, здійснюється після отримання відповідного погодження від військового командування;

  • в’їзд до лісів транспортних засобів та іншої самохідної техніки, з метою користування надрами, у смузі на глибині 30 кілометрів від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь, здійснюється після отримання надрокористувачами відповідного погодження від військового командування.

3) У разі надання дозволу на відвідування лісів населенням і в'їзду до лісів транспортних засобів та іншої самохідної техніки з метою користування надрами забезпечити:

  • надрокористувачам - надання інформації командувачу оперативного угруповання військ «Волинь» (через групу цивільного військового співробітництва), територіальним підрозділам Національної поліції, Служби безпеки України про осіб та техніку, яка буде залучатись до проведення вищевказаних робіт, під'їзні шляхи до місця проведених робіт;
  • територіальним підрозділам Національної поліції - контроль за переміщенням осіб та техніки, яка буде залучатись до проведення вищевказаних робіт.

4) Надрокористувачам достроково може бути скасовано дію дозволу на відвідування лісів населенням і в'їзду до лісів транспортних засобів та іншої самохідної техніки з метою користування надрами у разі:

  • порушення встановлених меж відвідування та перебування осіб і техніки, яка буде залучатись до проведення вищевказаних робіт;
  • недотримання заходів безпеки при оголошенні сигналу повітряного нападу.

Нагадаємо, 30 червня 2022 року рішенням Ради оборони Житомирщини була введена заборона на відвідування лісів у смузі на глибині 20 кілометрів від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2023 року на півночі Житомирської області автомобіль підірвався на міні, загинув 23-річний чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон міна боєприпас ліс білорусь 
Матеріали по темі